Φοιτητές του Πανεπιστήμιου της Μόσχας Lomonosov στο Μουσείο Καμιναράτων

Σήμερα το πρωί επισκέφτηκαν το Λαογραφικό μουσείο του χωριού μας,  ομάδα φοιτητών του πανεπιστημίου της Μόσχας Lomonosov Moscow State University  .

Η φοιτήτρια Τατιάνα, σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο του συλλόγου μας Γαλιατσάτο Ηλία,  σε άψογα ελληνικά όπως όλοι οι φοιτητές μιλούσαν,  μας είπε ότι σκοπός της επίσκεψης ήταν μία λαογραφική έρευνα που κάνει το τμήμα της, για τα έθιμα, την παράδοση, τους χορούς,  τα τραγούδια, τα παραμύθια,  και την μυθολογία μας.

Στην Κεφαλονιά είναι 8 ημέρες και θα αναχωρήσουν την Κυριακή.

Όταν ενημερώθηκαν για το Μουσείο μας,  ζήτησαν να το επισκεφτούν  και όπως μας είπε ήταν ενθουσιασμένοι τόσο για την φιλοξενία  όσο και για το μουσείο.

Όσα έμαθαν για τις παραδόσεις μας τόσο από τον Γεράσιμο Γαλανό που τους ξενάγησε, όσο και τους χωριανούς, Φανό Ευάγγελο , Μαρούλη Σπυράγγελο, Σταθάτου Σοφία, την Ρηγάτου Ζηνοβία την Φανού Βρισηίδα τον πρόεδρο του χωριού Κουτση Θεόδωρο τον εκπρόσωπο του συλλόγου μας Αθανάσιο Ρηγάτο τον Νίκο Φανό και άλλους, θα είναι πολύ σημαντικά για την ολοκλήρωση της έρευνάς τους.

Όπως μας ενημέρωσε ο πρόεδρος του πολιτιστικού Συλλόγου ΑΕΤΟΣ κ. Σταθάτος Διονύσης  του Νικολάου  η ομάδα των φοιτητών  και η έρευνα που κάνουν κράτησε σήμερα μέχρι το απόγευμα   και το τμήμα χορού του συλλόγου  χόρεψε τους παραδοσιακούς μας χορούς  και κατέγραψαν  την ιστορία του χορευτικού ομίλου του χωριού μας από το 1963 έως σήμερα.

Η έρευνα θα συνεχιστεί αύριο με την ξενάγηση  σε διάφορα μέρη του χωριού  που υπάρχουν καλύβες ή πηγάδια για να ολοκληρώσουν την έρευνά τους οπότε θα έχουμε ολοκληρωμένη ενημέρωση και φωτογραφικό υλικό.

Το Λαογραφικό Μουσείο του χωριού μας για μία ακόμα φορά αποδεικνύει τον πολύ σημαντικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει στην πολιτιστική μας παράδοση και καλό είναι να έχει την καθολική βοήθεια από όλους τους φορείς  του τόπου μας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s