Έκθεση Ζωγραφικής στο γηροκομείο – Όλα τα έργα δωρήθηκαν στο ίδρυμα

Στις  10 Αυγούστου  ο Σύλλογός  των Απανταχού Καμιναράδων  »Ο Προφήτης Ηλίας»  σε συνεργασία με την ένωση Καλλιτεχνών Ηλιούπολης  και τον πρόεδρος της και μέλος του Συλλόγου μας  κ. Στέλιο Μαρούλη του Παρασκευά,  καθώς και τη ζωγράφο κ. Λιάτου Ανεζίνα, συν-διοργανώσαμε  έκθεση ζωγραφικής στο προαύλιο χώρο του ανακαινισμένου γηροκομείο Ληξουρίου.

Στην έκθεση έλαβαν μέρος  80 ζωγράφοι τόσο από την Κεφαλονιά όσο και  μέλη της ένωσης  Καλλιτεχνών Ηλιούπολης  με 150 πίνακες .

Για τον σκοπό αυτό  ήρθαν εκδρομή από την Αθήνα 30 ζωγράφοι, οι οποίοι φιλοξενήθηκαν  στα κτίρια που είχαν δωριθεί στο γηροκομείο για να πάνε οι τρόφιμοι  του μετά τους σεισμούς το 2014 όταν το κτίριο υπέστη αρκετές ζημιές και χαρακτηριστηκε επικίνδυνο. 

Η εκδήλωση  έγινε στο προαύλιο χώρο του Γηροκομείου όπου είχε κατάλληλα διαμορφωθεί   και είχαν  στηθεί τα ταμπλό με τους πίνακες.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με την πρόεδρο του γηροκομείου  κ. Χριστίνα Τσαγκαράτου- Βαλσαμου, η οποία χαιρέτησε τους παρευρισκομένους και ευχαρίστησε  τους καλλιτέχνες για την σημαντική προσφορά που έκαναν προς το ίδρυμα.

Χαιρετισμούς απεύθυναν επίσης  ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Ηλιούπολης κ. Μαρούλης Στέλιος,  ο Αντιδήμαρχος Παλικής κ.Γιώργος  Κατσιβέλης , η πρόεδρος  της Αδελφότητας  Κεφαλ.  & Ιθακ. Πειραιώς κ. Νεοφύτου Μαριολένη   και ο πρόεδρος του Συλλόγου Καμιναράδων κ. Γαλιατσάτος Ηλίας.

Όλοι συγχάρηκαν  και  ευχαρίστησαν τους καλλιτέχνες  για την πολύ πρωτοβουλία και την  προσφορά των έργων τους τα οποία θα στολίζουν τους τοίχους του γηροκομείου και θα κάνουν ομορφότερη την διαμονή των ηλικιωμένων.


Ιδιαίτερη στιγμή της εκδήλωσης ήταν όταν ο πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Γαλιατσάτος Ηλίας  απένειμε στην Αντωνάτου Αθηνά του Παναγή, αναμνηστικό έπαινο για την τριαντάχρονη πολυσήμαντη  προσφορά της ως υπάλληλός  στο  γηροκομείο.


 

Η Πρόεδρος του Δ.Σ του γηροκομείου  απένειμε  τιμητικές πλακέτες    στους δύο προέδρους   των συλλόγων  Γαλιατσάτο Ηλία και Μαρούλη Στέλιο για την πολύ  μεγάλη προσφορά των συλλόγων μας .

Στο τέλος της εκδήλωσης  απονεμήθηκαν τιμητικά διπλώματα σε όλους τους ζωγράφους  για την συμμετοχή τους  και την προσφορά των έργων τους στο γηροκομείο.

Ο αεικίνητος διευθυντής  και η ψυχή του γηροκομείου  κ. Μάκης Γερουλάνος (ο οποίος από την πρώτη στιγμή  που έφθασαν οι καλλιτέχνες απο την Αθήνα μέχρι την ώρα που έφυγαν φρόντισε ώστε όλα να λειτουργίσουν άψογα μας και να έχουν μία άριστη φιλοξενία) ,καθώς   και οι  υπάλληλοι του Γηροκομείου είχαν φροντίσει  και ένα πολύ ωραίο μπουφέ  με αναψυκτικά γλυκά και και  μεζέδες,  περίμεναν  τους παρευρισκόμενους   για να τραταριστούν.

Ήταν μία από τις ποιο ωραίες εκδήλωση που έχει συνδιοργανώσει ο Σύλλογός μας, γιατί ο σκοπός ήταν ιερός .

Τα έργα που δώρισαν οι καλλιτέχνες   και έχουν ίδει τοποθετηθεί  στους τοίχους του γηροκομείου,  ομορφαίνουν  την ζωή των φιλοξενούμενων  του ιδρύματος,  το οποίο  έχει πλήρως ανακαινιστεί με την χρηματοδότηση  του  ιδρύματος Νιάρχου μετά τις ζημιές που είχαν προκληθεί από τον σεισμό του 2014.

http://www.inkefalonia.gr/koinonia/64866-egkainia-sto-anakainismeno-ktirio-tou-girokomeiou-liksouriou-eikones

Αξίζουν  πολλά συγχαρητήρια  στους ζωγράφους  για την πολύ ευγενική προσφορά που έκαναν και με τα έργα που δώρισαν  στολίζουν τους διαδρόμους του γηροκομείου.

Πολλά όμως  συγχαρητήρια αξίζουν  τόσο στην  πρόεδρο  κ. Τσαγκαράτου  και τη διοικούσα επιτροπή  του Γηροκομείου   όπως και τον αεικίνητο διευθυντή  κ.  Μάκη Γερουλάνο και το υπόλοιπο προσωπικό  τόσο  για την ωραία εκδήλωση που διοργάνωσαν όσο και για τις πολύ σημαντικές και άψογες  υπηρεσίες που προσφέρουν κατατάσσοντας το γηροκομείο Ληξουρίου σε ένα από τα καλύτερα της Ελλάδος.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s