Με μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε ο Προφήτης Ηλίας.

Με μεγαλοπρέπεια   εορτάστηκε  το πανηγύρι του Προφήτη Ηλία  στα Καμιναράτα  στις 20 Ιουλίου.

Οι εργασίες

Οι προετοιμασίες για την εορτή ξεκίνησαν από το Πάσχα όταν  άρχισαν τα έργα  για τον ελαιοχρωματισμό  και την φωταγώγηση της εκκλησίας μας.

Ο σύλλογός μας πρωτοστάτησε για μία ακόμα φορά  στα έργα που έγιναν  και χρηματοδότησε  ένα μεγάλο μέρος των εξόδων.

Έτσι  μετά την ευγενική χορηγία των χρωμάτων από την Μαρούλη Σούλα του Κυριάκου και της Πόπης,  ο εκκλησιαστικός σύμβουλος κ. Μαρούλης Διονύσης  του Μεμάγγελου ανέλαβε αφιλοκερδώς  να βάψει την εκκλησία μας.

Ο σύλλογός μας  χρηματοδότησε με 400€ την σκαλωσιά  που χρειάστηκε για τις  εργασίες.

Ακολούθησε   με την χρηματοδότηση από τον σύλλογό μας και τα μέλη του , η φωταγώγηση της εκκλησίας μας.

Την μελέτη ανέλαβε  ο χωριανός μας ηλεκτρολόγος  κ. Μαρούλης Διονύσης του Χαράλαμπου και την εργασία ο  κ. Χαρόβας Κωνσταντίνος.

Το συνολικό κόστος των εργασιών ανήλθε στο ποσό των 1000 €.

Μέρος των 1400 € συνολικά  που διαθέσαμε  για τις εργασίες στην εκκλησία  συγκεντρώθηκαν  από τα μέλη μας τα οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας  για οικονομική βοήθεια  για εργασίες που είχαμε προγραμματίσει  για εκκλησία και μουσείο.

Συνολικά συγκεντρώσαμε   1095€  τα δε έξοδα συνολικά των εργασιών εκκλησία και Μουσείο το καλοκαιριού ανήλθαν στα 2000€.

Το δ.σ του συλλόγου μας ευχαριστεί τα μέλη του για την ανταπόκριση  στο αίτημα για οικονομική βοήθεια και την εμπιστοσύνη που δείχνουν προς το Δ.Σ.

Ο Εορτασμός

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών  του ελαιοχρωματισμού και την πολύ ωραία δουλειά που έκανε ο κ. Μαρούλης Διονύσης, όσο και την πολύ ωραία φωταγώγηση ,η εκκλησία μας πανέμορφη στις 19 Ιουλίου ήταν έτοιμη για την μεγάλη εορτή του Πολιούχου του χωριού μας Προφήτη Ηλία.

Εκατοντάδες  συγχωριανοί και φίλοι μας παρέστησαν  στον μέγα Εσπερινό στις 19 Ιουλίου  και παρακολούθησαν μια πολύ ωραία Λειτουργία  στην οποία  χοροστάτησαν  μαζί με το Ιερέα μας κ.κ Γεωργάτο Ιωάννη και άλλοι  ιερείς .

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν η βουλευτής του νομού κ Αφροδίτη Θεοπεφτάτου 

η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων του Πειραιά κ. Νεοφύτου Μαριολένη, καθώς  και πολλοί μετανάστες μας  όπως ο Χρήστος ,Σάββας και Παναγής Μαρούλης,  Βλάσης Σταθάτος και άλλοι,  που κάθε χρόνο έρχονται   από Αυστραλία και Καναδά  για διακοπές στο χωριό μας.

Μετά τον Εσπερινό  με κοινή συνεργασία  ο σύλλογός μας  ο σύλλογος Αετός του χωριού και το εκκλησιαστικό συμβούλιο  είχαν φροντίσει  και εκτός  τις αρτοκλασίες  και τις σκουτέλες που είχαν φέρει  συγχωριανοί και φίλοι,   υπήρχαν άφθονα γλυκά  μεζέδες και αναψυκτικά έξω από την εκκλησία μας  με τα οποία κεράστηκαν όλοι και αντάλλαξαν ευχές.

ΑΝΉΜΕΡΑ.

Το πρωί της 20 Ιουλίου  στην εκκλησία μας έγινε η μεγάλη Θεία Αρχιερατική Λειτουργία  Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη μας κ.κ Δημητρίου .

Στην λειτουργία παραβρέθηκε και   ο αντιδήμαρχος Κεφαλονιάς κ. Γιώργος Κατσιβέλης.

Όπως και στον εσπερινό  έτσι  και ανήμερα μετά την λειτουργία   έξω από την εκκλησία μοιράστηκαν  σκουτέλες  αρτοκλασίες  γλυκά  και αναψυκτικά.

Το απόγευμα έγινε η καθιερωμένη περιφορά  της εικόνας στο χωριό  και το βράδυ στην ταβέρνα Ανατολή ακολούθησε γλέντι με ορχήστρα που κράτησε μέχρι το πρωί .

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s