Ανεμογεννήτριες στου Μωρού!!!!!!

Μεγάλη έκπληξη αλλά και αγανάκτηση μας προκάλεσε η είδηση που μας ήλθε λίγες μόνο ώρες πριν την συνεδρίαση σήμερα του Δημοτικού Συμβουλίου Κεφαλονιάς ότι ένα από τα θέματα είναι η δημιουργία Αιολικού Πάρκου στην περιοχή του Μωρού και μάλιστα χωρίς καμιά ενημέρωση των καθόλα αρμοδίων που είναι οι κάτοικοι των Καμιναράτων και των φορέων τους.

Digital StillCamera

Αμέσως όπως ήταν φυσικό προσπαθήσαμε να ενημερωθούμε  και βρήκαμε έγγραφο που έχει αποστείλει  το γραφείο του Αντιπεριφεριάρχη κ Σωτήρη Κουρή, προς τον Περιφερειάρχη , τον δήμαρχο και τους προέδρους του Π.Σ και Δ.Σ.

 

Με το έγγραφο αυτό τους ενημερώνει ότι έχει περιέλθει στην υπηρεσία φάκελος για την περιβαλλοντολογική Αδειοδότηση Αιολικού Πάρκου στη θέση Μωρού –Κηπούρια με τα εξής χαρακτηριστικά:

Να αποτελείτε από 3 ανεμογεννήτριες 50μ ύψους του Πυλώνα τους και 48μ διάμετρο  συνολικής ισχύος 2.4MW.

-Θα κατασκευασθεί επίσης οικίσκος 50μ2 και εσωτερικός δρόμος 830μ.

Ιδιοκτήτης του έργου είναι η ΙΟΝΙΟΣ ΑΝΕΜΟΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ Ε,Ε  με έδρα την Αττική Διγενή 30  τ.τ 15341.

Δυστυχώς όπως αναφέρεται στο έγγραφο, δεν προβλέπετε διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης με το κοινό ούτε διαδικασία γνωμοδότησης από το Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο πριν από την περιβαλλοντική αδειοδότηση του εν λόγο έργου  και αυτή   δίνετε με απόφαση του προϊστάμενου της Δ/νσης Περιβάλλοντος και Χωρικού σχεδιασμού.

 Έτσι  με το έγγραφο αυτό καλούνται το Περιφερειακό και το Δημοτικό Συμβούλιο, να πάρουν θέση σε ένα τόσο σοβαρό θέμα  όπως είναι η εγκατάσταση Ανεμογεννητριών στου Μωρού.

Δυστυχώς για μία ακόμα φορά προσπαθούν εν αγνοία των κατοίκων των Καμιναράτων  να πάρουν μία τόσο σοβαρή απόφαση που όπως είναι φυσικό θα αλλάξει όλη την περιοχή.

Πριν κάποια χρόνια εν αγνοία μας τοποθέτησαν τον καρκίνο των κεραιών πάνω από τα κεφάλια μας.

Σήμερα προσπαθούν εν αγνοία μας ξανά, να βάλουν τις Ανεμογεννήτριες. Είναι σίγουρο ότι αυτό δεν θα περάσει έτσι.

Δεν είμαστε ενάντια καμίας νέας μορφής ηλεκτρικής ενέργειας αλλά πριν αυτή γίνει είναι επιτακτικό να γίνει ενημέρωση των άμεσα ενδιαφερομένων και αφού συζητηθούν όλες οι παράμετροι και με την σύμφωνη γνώμη τους, τότε μόνο να προχωρήσει ένα τέτοιο έργο.

Μην ξεχνάμε όμως ότι με την τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών στου Μωρού και με την εμφανή οπτική επαφή που θα έχουν με τον αρχαιολογικό χώρο των Κηπουραίων και του Ταφιού θα αλλάξει αρνητικά η όψη όλης  της περιοχής.

Digital StillCamera

Ας είναι λοιπόν πολύ προσεκτικοί τόσο σήμερα στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στο Περιφερειακό όποτε αυτό γίνει και να μην εγκρίνουν μία τέτοια απόφαση, αν δεν γίνει πρώτα ενημέρωση των κατοίκων και φορέων των Καμιναράτων και πάρουν την έγκρισή τους. Τους πληροφορούμε ότι σε διαφορετική περίπτωση να μας βρουν όλους απέναντί τους. 

Digital StillCamera
η αρχή της καταστροφής είχε αρχίσει πριν μερικά χρόνια. Τώρα με τις Ανεμογεννήτριες θα ολοκληρωθεί

Digital StillCamera Digital StillCamera Digital StillCamera

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s