3 Τα Τ.Ε.Ι :Τελικά χαμένη μόνο η Παλική!!!

Οι Κεφαλονίτες της Αθήνας στηρίζουν το ΤΕΙ

Τελικά, όπως πάντα, η μόνη χαμένη είναι η Παλική

ο Δήμαρχος. κ. Αλέκος Παρίσης με το κ. Γεράσιμο Αρσένη

Οι Κεφαλλονίτες της Αθήνας στηρίζουν το ΤΕΙ

Τελικά, όπως πάντα, η μόνη χαμένη είναι η Παλική

Μεγάλη συγκέντρωση των Συλλόγων Κεφαλονιτών του Λεκανοπεδίου πραγματοποιήθηκε χθες το βράδυ στα γραφεία της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων του Πειραιά. Στην συγκέντρωση έλαβαν μέρος όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς όπως ο Δήμαρχος κ. Αλέκος Παρίσης, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Κουρής,  η βουλευτής του νομού κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, ο πρώην υπουργός Παιδείας κ. Γεράσιμος Αρσένης, ο πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΙ Ιονίων Νήσων Ναπολέων Μαραβέγιας , εκ μέρους του μητροπολίτη ο αρχιμανδρίτης Νικόλαος Χαρτουλιάρης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ κα. Ξουλίδου, οι πρώην βουλευτές Π. Αλιβιζάτος, Π. Μπενετάτος και Γ. Μεσσάρης, ο πρώην νομάρχης Διονύσης Λευκαδίτης, πανεπιστημιακοί, ο περιφερειακός σύμβουλος Βαγγέλης Φιοραβάντες, η δημοτική σύμβουλος Κατερίνα Κουταλά, ο πρώην βουλευτής Λευκάδας κ. Βεργίνης, ο πατέρας Γεώργιος Μεταληνός,εκπρόσωποι πάνω από 20 συλλόγων μεταξύ αυτών και του Συλλόγου μας με τον πρόεδρο Γαλιατσάτο Ηλία και τον Γενικό Γραμματέα κ Ρηγάτο Χάρη, και πλήθος κόσμου.

Από την συγκέντρωση βγαίνουν τρία συμπεράσματα

–  Ότι όλοι μαζί φορείς και σύλλογοι είναι ενωμένοι και θα παλέψουν για να αποτραπεί η απαράδεκτη απόφαση του σχεδίου ‘ Αθηνά’ για την Παιδεία.

-Η Διαβεβαίωση του Δημάρχου ότι συμφωνήθηκε με το υπουργείο τελικά να παραμείνουν  τρία τμήματα των Τ.Ε.Ι στο νομό με την συγχώνευση του ενός τμήματος του Ληξουρίου με αυτό του Αργοστολίου. Κατά τον Δήμαρχο το αποτέλεσμα της διαβούλευσης είναι σίγουρο 100% και ανακοινώσιμο

– Και το σημαντικότερο για την Παλική είναι, ότι στο τέλος  αυτή όπως πάντα θα είναι η μόνη χαμένη.

Το σχέδιο Αθηνά προβλέπει την διατήρηση του τμήματος του Τ.Ε.Ι Μουσικών Οργάνων στο Ληξούρι.

Η διαβούλευση του Δημάρχου και των φορέων με το Υπουργείο ΔΕΝ έφερε καμία μεταβολή για την Παλική από το αρχικό σχέδιο που έλεγε για ένα τμήμα στο Ληξούρι και δέχτηκε  να γίνει μεταφορά του τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων από το Ληξούρι και να ενσωματωθεί με αυτό του Αργοστολίου.

 Όλοι το δέχτηκαν,  και προφανώς το Υπουργείο συμφώνησε γιατί δεν το ενδιαφέρει που θα έχει έδρα το τμήμα  και που θα κάνουν μάθημα οι φοιτητές εντός της Κεφαλονιάς.

       Όπως τόνισε και στην παρέμβασή του ο Σύλλογός μας με τον γραμματέα  του κ. Ρηγάτο Χάρη, για μία ακόμα φορά υποβαθμίστηκε η Παλική ενώ θα μπορούσε μετά την μεταφορά όλων των δημοσίων υπηρεσιών στο Αργοστόλι  να μεταφερθεί  το Τ.Ε.Ι του Αργοστολίου  και να συγχωνευτεί με αυτό το Ληξουρίου.

Άλλο ένα μέτρο που θα επιφέρει ακόμα μεγαλύτερη ερημοποίηση της απαξιωμένης πλέον Παλικής.

Ο Δήμαρχος απάντησε στο ερώτημα αυτό ότι  ουσιαστικά πρέπει να πανηγυρίζουμε που τελικά θα παραμείνουν τα ΤΕΙ και το πρόβλημα δεν είναι Ληξούρι ή Αργοστόλι. Τόνισε δε ότι δεν μπορεί να συμμετέχει σε αυτή τη συζήτηση.

Όχι βέβαια κ. Δήμαρχε, πολιτικές που επιφέρουν την ερημοποίηση της Παλικής, μας βρίσκει αντίθετους και εσείς πρώτος πρέπει να τις αποτρέπετε.

Πιστεύουμε ότι όλοι οι φορείς και οι Σύλλογοι της Παλικής πρέπει να διαμαρτυρηθούμε και να προσπαθήσουμε έστω και τελευταία στιγμή να πετύχουμε αν όχι να έρθει το τμήμα στο Ληξούρι, να είναι η έδρα του στο Αργοστόλι αλλά να γίνονται τα μαθήματα στο Ληξούρι.  Αίθουσες και υποδομές  υπάρχουν, ας δείξουν επιτέλους οι αρμόδιοι λίγο ενδιαφέρον και για την περιοχή μας.  

Τέλος θα θέλαμε να μας καταθέσουν την άποψή τους ο Δήμαρχος και η Βουλευτής του Νομού για την ισόρροπη ανάπτυξη του τόπου. Τι λένε, έχουν άποψη, πως την εφαρμόζουν;

Η ΠΑΛΙΚΗ ΕΡΗΜΩΣΕ…….. ΚΑΙ ΕΚΠΕΜΠΕΙ SOS

Ο πρόεδρος της Αδελφότητας και οικοδεσπότης Σπαθής Βαγγέλης
Ο πρόεδρος της Αδελφότητας και οικοδεσπότης Σπαθής Βαγγέλης
Η Βουλευτής του νομού κ Θεοπεφτάτου Α.
Η Βουλευτής του νομού κ Θεοπεφτάτου Α.

 

 adelfothta-tei2

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s