Γενική Συνέλευση- Εκλογές- Το Νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Γ.Σ και Εκλογές Συλλόγου Καμιναράδων .Το νέο Δ.Σ

Με  την μαζική συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας και μέσα σε ένα ενωτικό  κλίμα, πραγματοποιήθηκε η Γενική συνέλευση και η εκλογή των οργάνων διοίκησης του τη Κυριακή 7 Απριλίου.

Η συνέλευση έγινε στο κτήριο της ΚΥΒΕ Περιστερίου  και στις διαδικασίες έλαβαν μέρος 84 ταμειακός ένταξη μέλη μας.

Στην αρχή έγινε  η Γενική εκλογοαπολογιστική συνέλευση  και ο Οικονομικός Απολογισμός του Συλλόγου.

Στον διοικητικό Απολογισμό  ο πρόεδρος Γαλιατσάτος Ηλίας  αναφέρθηκε στις δραστηριότητες του συλλόγου  στην προηγούμενη διετία 2017-2018.

 Στην αρχή καλωσόρισε τα μέλη για τη μαζική τους παρουσία και ευχαρίστησε  την αντιδήμαρχο κ. Τσιώτα Μαρία για την παραχώρηση της αίθουσας.

Όπως είπε με το δήμο Περιστερίου έχουμε μία άψογη συνεργασία  και κατ επανάληψη έχει ανταποκριθεί στο κάλεσμα μας και μας έχει δώσει για το χωριό μας  παγκάκια, κάδους απορριμμάτων,  όργανα παιδικής χαράς,  φωτιστικά

Μη ξεχνάμε ότι στο δήμο αυτό ζουν και δραστηριοποιούνται  εκατοντάδες  συγχωριανοί  και αρκετές φορές στο Δ.Σ έχουν εκλεγεί και προσφέρει πολλά μέλη  και συγχωριανοί μας όπως ο Τσιβράς Στάθης.

Ακολούθως ο πρόεδρος είπε ότι το Δ.Σ  λειτουργούσε και λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του Συλλόγου και του χωριού μας.

-Με τα μέλη και τους χωριανούς έχουμε αναπτύξει μία σχέση εμπιστοσύνης και αυτό το βλέπουμε από την συνεχή στήριξη που μας προσφέρουν. Πετύχαμε να έχουμε καθημερινή σχεδόν επαφή με τους χωριανούς αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται. Όπως :Προσωπική ,τηλεφωνική,  μέσα από την Ιστοσελίδα μας kaminarata.gr και το FB του συλλόγου

  • Διατηρούμε άριστες σχέσεις με τους  φορείς χωριού και τους βοηθήσαμε όπου και όποτε μας δόθηκε η ευκαιρία και μπορούσαμε,  όπως την κοινότητα με  15 φωτιστικά για το  δίκτυο φωτισμού του χωριού μέσο του δήμου Περιστερίου.
  • Συγκεντρώσαμε χρήματα για τα κάγκελα στο νεκροταφείο – Αητόσταση – σχολείο με χρήματα που έδωσαν τα μέλη μας

 -Με τον  Πολιτιστικό σύλλογο ΑΕΤΟ διοργανώσαμε κοινή συνεστίαση στο σχολείο πριν 2 χρόνια και τους διαθέσαμε όλα τα έσοδα που υπερέβησαν τα 2000€ Εφέτος συγκεντρώσαμε 240 € από την διάθεση ημερολογίων τους. Είμαστε και θα είμαστε κοντά τους σε ότι μας ζητήσουν.

-Για την  εκκλησία του χωριού μας διαθέσαμε  πάνω από 1500€  για τον εξωτερικό φωτισμό της και την σκαλωσιά  για τον ελαιοχρωματισμό που έκανε  αφιλοκερδώς από τον Μαρούλη Διονύση του Μεμάγγελου.  Μην ξεχνάμε ότι  η πλακόστρωση του κάτω προαυλίου,   οι τουαλέτες,  το τοιχίο,  το πολυέλεο,  το Ηρώων πεσόντων είναι έργα του συλλόγου μας. Δεν νομίζω να υπάρχει άλλο σύλλογος που να έχει διαθέσει τόσα χρήματα  στην εκκλησία του χωριού του

 Συμμετοχές του συλλόγου μας:

Έχουμε μία μεγάλη παρουσία στις περισσότερες  εκδηλώσεις που διοργανώνουν Σύλλογοι και Φορείς που γίνονται στο λεκανοπέδιο και αν μπορούμε και στην Κεφαλονιά.

Έχουμε λόγο στο Δ.Σ της  ΟΚΙΣ   μέσο της δικής μου παρουσίας ως αντιπρόεδρος. – Συμμετοχή σε γιορτές για την ένωση  -Εκδηλώσεις Αδελφότητας   Σε παρουσιάσεις  εκθέσεων βιβλίων κ.λπ.

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

-Συνεστίαση  στο Όνειρο    18-2-2017 

-Συνεστίαση Κοκκινιώτισσα  2018  μια από τις καλύτερες  τουλάχιστον σε παρουσία  κόσμου  με 220 άτομα. 

-Συνεστίαση εφέτος στο Αρχοντικό με 200 άτομα -Σταθερή αξία οι αγώνες δρόμου που κάνουμε κάθε χρόνο στο χωριό με  μεγάλη συμμέτοχη αλλά το   κυριότερο με το γεγονός ότι το κέντρο του χωριού γεμίζει με χαρούμενες φωνές παιδιών

-Εγκαίνια Μουσείου μετά την επισκευή του τον Αύγουστο του  2017   και έκθεση ζωγραφικής  στην οποία  επισκέφτηκαν πάνω από 600 άτομα .Στο σημείο αυτό θέλω από καρδιάς να ευχαριστήσω τον  Μαρούλη Στέλιου για την μεγάλη βοήθεια και προσφορά που έχει κάνει τα τελευταία χρόνια και την συνδιοργάνωση αρκετών  επιτυχημένων  εκδηλώσεων.

-Έκθεση  Γηροκομείο .

Στις 10 Αύγουστο 2018 συνδιοργανώσαμε στο Γηροκομείο Ληξουρίου έκθεση με την ένωση καλλιτεχνών Ηλιούπολης  και το Στέλιο Μαρούλη με τεράστια επιτυχία. Τα έργα που εκτέθηκαν στο τέλος της έκθεσης δωρίθηκαν στο γηροκομείο και στολίζουν σήμερα τους τοίχους του και  ομορφαίνουν την ζωή των φιλοξενούμενων σε αυτό.

Για το σκοπό αυτό ήρθαν εκδρομή  30 ζωγράφοι από την Αθήνα  οι περισσότεροι των οποίων έχουν δωρίσει έργα τους στο μουσείο μας.

-Από την διοίκηση του Γηροκομείου μας απενεμήθη τιμητική πλακέτα η οποία είναι στο μουσείο .

-Ο Σύλλογος μας βράβευσε την Αντωνάτου Αθήνα για την 30νταετη προσφορά της στο ίδρυμα

– Την επομένη 11 Αυγούστου με την συνεργασία του Μαρούλη Στέλιου  διοργανώσαμε έκθεση με έργα των ανωτέρω καλλιτεχνών στο Μουσείο μας  και ακολούθησε  φαγητό με Ριγανάδα. 10 έργα τους εδόθησαν στον σύλλογο μας  και έτσι  αυτή τη στιγμή διαθέτουμε 85 πινάκες. Την ίδια ημέρα Βραβεύσαμε τους αθλητές  Ευδοκία Φανού του Αλέκου σαν πρωταθλήτρια στη συγχρονισμένης κολύμβησης με την Εθνική ομάδα και τους Δημήτρη Μαρούλη του Διονύση  καθώς και Αντωνάτο Γεράσιμο του Ανδρέα Αθλητές με την πρωταθλήτρια ομάδα μπάσκετ ΝΕΟΛ

η οποία ανέβηκε στην Γ’ Εθνική.

Γιορτή προφήτη Ηλία

   Κάθε χρόνο ο σύλλογός μας τόσο στον εσπερινό όσο και ανήμερα τρατάρει όλους όσους έρχονται στην εκκλησία μας με γλυκά και αναψυκτικά.  Το 2018 διαθέσαμε στην εκκλησία για αγορά γλυκών 170€

-Ανεμογεννήτριες  :Στις 26  Ιουλίου διοργανώσαμε εκδήλωση – ενημέρωση στο μουσείο για τις ανεμογεννήτριες  αναλύοντας  τα αρνητικά ή θετικά που θα υπάρξουν  από την τοποθέτηση τους

ΜΟΥΣΕΙΟ   ΕΡΓΑ

Τελευταίο έργο μας είναι η ολοκλήρωση του Λαογραφικού μουσείου του Χωριού μας και του πολύ σημαντικού πολιτιστικού ρόλου που μπορεί να παίξει για ολόκληρη Παλική. Είναι έτοιμο  πλέον παρά τις δυσκολίες  και το γεγονός ότι πολλοί δεν πίστευαν ότι θα το ολοκληρώναμε.

Βέβαια κάποιοι έτρεξαν πολύ για να γίνει αυτό  όπως  ο Ρηγατος Χάρης και κάποιοι βοήθησαν οικονομικά μέχρι να εκταμιευτούν τα χρήματα από το υπουργείο για να προχωρήσουν τα έργα.

  Όλοι οι Καμιναράδες δικαιούμαστε πλέον να είμαστε υπερήφανοι και να καμαρώνουμε για το δημιούργημά μας. Το χρωστούσαμε άλλωστε αυτό στους πατεράδες μας, στις μανάδες μας, στους παππούδες και τις γιαγιάδες μας και ήταν υποχρέωσή μας να το δώσουμε στα παιδιά μας.

Αγαπητοί χωριανοί, το κτίριο αυτό είναι δικό σας δημιούργημα και ανήκει σε όλους τους Καμιναράδες . Όλοι βάλαμε κάτι μικρό ή μεγάλο για να δημιουργηθεί, άρα έχουμε κάτι κοινό, κάτι που μας συνδέει. Αυτός και μόνο ο λόγος είναι ικανός για να είμαστε ενωμένοι και δημιουργικοί στα επόμενα χρόνια για το καλό του χωριού μας. Θα μπορούσα να αναφερθώ επί μακρόν στην αξία και τη σημασία του Λαογραφικού μας Μουσείου. Δεν είναι όμως κατάλληλη η βραδιά για μακρηγορία. Τα αντικείμενα από μόνα τους φωτογραφίζουν την λαϊκή μας παράδοση και ιστορία.  Τα λίγα  αυτά κειμήλια που παραχωρήσατε στο Μουσείο μας θα συμπληρωθούν και θα εκτεθούν καλύτερα στο μέλλον σε ενότητες, είμαστε ακόμα στην αρχή. 

 ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ τον εργολάβο Διονυσάτο Δημήτρη του Κώστα για την άψογη συνεργασία  και την μείωση της προσφορά του κατά 839,11 ε ως ενίσχυση του συλλόγου μας. Τον δήμο Κεφαλονιάς που μας παραχώρησε ένα υπάλληλο, τον χωριανό μας Μαρούλη Διονύση  του Μεμάγγελου και έβαψε το  μουσείο καθώς και τα φωτιστικά που τοποθετήσαμε μέσα.

Τον Διονύση Μαρούλη του Χαράλαμπου για  εσωτερική ηλεκτρική εγκατάσταση που έκανε. Τελευταία πινελιά  στο μουσείο ήταν  η  πλατεία που κάναμε στο προαύλιο του  και η φωταγώγηση  ομοιόμορφη με την εκκλησία καθώς και το βάψιμο της οροφής  η οποία έγινε με τη μικρότερη δυνατή δαπάνη που μπορούσε να γίνει.

 Για την καταπολέμηση της έντονης υγρασίας  που υπάρχει μέσα η  οικογένεια της  αείμνηστης Λουκίας Ρηγάτου αντί στέφανων  μας προσέφερε ένα Αφυγραντίρα  και άλλον ένα αγόρασε ο σύλλογος.

Με την ολοκλήρωση των έργων  άρχισαν να επισκέπτονται το μουσείο σχολεία   έτσι  μετά στον Απρίλιο πέρυσι πέρασαν από εκεί πάνω από 500 παιδιά από 5 σχολεία   και δεκάδες τουρίστες.

Ολοκληρώνοντας τον Απολογισμό του Δ.Σ  ο πρόεδρος αναφέρθηκε την διάσπαση του δήμου Κεφαλονιάς σε τρεις δήμους μετά την  έντονη διαμαρτυρία των κατοίκων του νησιού και ιδιαίτερα της Παλικής από την εγκατάλειψη που είχε υποστεί ο τόπος μας.

Είναι ένα δύσκολο εγχείρημα και χρειάζεται να εκλεγούν άνθρωποι ανοιχτόμυαλοι με όρεξη για δουλειά,  γνώσεις  γι αυτό που θα κάνουν  αλλά και έντονο το αίσθημα της συνεργασίας  γιατί μόνο με συνεργασία όλων μπορούμε να ξαναφτιάξουμε τον δήμο μας όπως πρέπει και όπως μας αξίζει.

Τελειώνοντας ευχαρίστησε

– Όλα τα ενεργά μέλη του Συλλόγου μας που μας βοηθούν ηθικά και οικονομικά στην επίτευξη των στόχων μας. – Όλους όσους προσέφεραν χρήματα και κυρίως τους ξενιτεμένους μας. Όλους εσάς που είστε σήμερα εδώ και στηρίζεται τον σύλλογο μας.

Σήμερα θα εκλέξουμε νέο Δ.Σ Θέλω και πιστεύω  θα λειτουργούν όπως και στο παρελθόν με γνώμονα το συμφέρον του συλλόγου και των χωριανών και βέβαια με την στήριξη και την βοήθεια όλων των χωριανών

Στο Δ.Σ μπορεί να διαφωνούμε στο τέλος όμως  όλοι μαζί να στηρίζουμε τις αποφάσεις μας και να είμαστε ενωμένοι προς τα έξω..

Η γενική συνέλευση ομόφωνα ψήφισε όσο τον Διοικητικό όσο και τον Οικονομικό Απολογισμό.

ΕΚΛΟΓΕΣ

Μετά την Γενική συνέλευση ακολούθησε  η εκλογή της εφορευτικής επιτροπής πρόεδρος της οποίας εκλέχτηκε ο Φανός Αλέκος  του Αθανασίου  και οι εκλογή των οργάνων  διοίκησης του Συλλόγου.

Πρακτικό εφορευτικής επιτροπής.                          

        Σήμερα Κυριακή 7/4/2019 διεξήχθησαν αρχαιρεσίες για την εκλογή  του Δ.Σ, της εξελεγκτικής επιτροπής και των αντιπροσώπων στην Ο.Κ.Ι.Σ.

Εγγεγραμμένοι  είναι 284 ταμειακός εντάξει ήταν     86     Ψήφισα     84.    Άκυρα   0.   Λευκά 0

 Εξελέγησαν για το Δ.Σ                                       

1 –    Γαλιατσάτος Ηλίας του Παναγή        73   ψήφοι

2 –    Μαρούλης Γρηγόρης του Σπύρου      67 ψήφοι

3-     Ρηγάτος Χαρίτων του Βασίλη             61 ψήφοι

4-    Δελαπόρτας Νίκος του Πέτρου            59 ψήφοι

5-     Ρηγάτος Αθανάσιος του Βασίλη         52 ψήφοι

6-     Κατσιβέλης Βασίλης του Παναγή      40 ψήφοι

7-     Μαρούλης Κώστας του Φώτη            38 ψήφοι

Αναπληρωματικά μέλη

1- Μαρούλης Γεράσιμος του Λάμπρου    36 ψήφοι

Εξελεγκτική Επιτροπή

1-Γαλιατσατος Κυριάκος του Ιωάννου

2- Μαρούλης Σωτήρης του Σπύρου

Αντιπρόσωποι Ο.Κ.Ι.Σ                                                                                

1- Γαλιατσάτος   Ηλίας        του Παναγή

  2- Μαρούλης       Γρηγόρης του Σπύρου

  3- Ρηγατος          Αθανάσιος του Βασίλη

 Η Εφορευτική Επιτροπή

                  Ο Πρόεδρος                                                               η  Γραμματέας   τα μέλη                                                                                                             

Φανός Αλέκος του Αθανασίου                                   Αντύπα Ανδρομάχη του Δημητρίου

Δελαπόρτα Βιβιάννα,

Γαλιατσάτου Ευτυχία

 

Προεδρείο Συλλόγου

Την Τρίτη  16 Απριλίου συνήλθε σε σώμα μετά από πρόσκληση του πλειοψηφούντος συμβούλου Γαλιατσάτου Ηλία τα μέλη που εκλέχθηκαν από τις αρχαιρεσίες  της 7 Απριλίου για τα εκλέξουν το προεδρία του συλλόγου.

Απουσίαζε μόνο ο Μαρούλης Κώστας του Φωτίου ο οποίος ήταν έκτος Αθηνών λόγο επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Πρόεδρος: Γαλιατσάτος Ηλίας του Παναγή

Αντιπρόεδρος :Μαρούλης Κώστας του Φωτίου

Γενικός Γραμματέας: Ρηγάτος Χαρίτων του Βασίλη

Ταμίας Μαρούλης Γρηγόρης του Σπύρου

Έφορος : Δελαπόρτας Νίκος του Πέτρος.

Μέλη: Κατσιβέλης Βασίλης του Παναγή

Ρηγάτος Αθανάσιος του Βασίλη

                 Μήνυμα προέδρου Γαλιατσάτου Ηλία.

Αγαπητά μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου  Αγαπητά μέλη του Συλλόγου μας.

Σας ευχαριστώ όλους για την επί τριακονταπενταετή  εμπιστοσύνη που με περιβάλλεται και αυτό φαίνεται όχι μόνο  από την ομόφωνη πρόταση όλων των μελών του Δ.Σ  να συνεχίσω αν και είχα δηλώσει ότι θα επιθυμούσα  να εκλεγεί άλλος πρόεδρος στο σύλλογο αλλά και τα πάμπολλα μηνύματα να συνεχίσω.

Αποδέχτηκα την πρόταση και θα συνεχίσω με όλα τα μέλη του Δ,Σ με την ίδια όρεξη και διάθεση  να προσφέρουμε στα μέλη στους συγχωριανούς και στο αγαπημένο μας χωριό.

Είμαι σίγουρος ότι όπως στο παρελθόν έτσι και στο μέλλων θα είστε κοντά μας και θα συνδράμετε στο έργο του συλλόγου μας με ιδέες προτάσεις παρουσία και οικονομική προσφορά . Η δύναμη μας είστε όλοι εσείς Εκ μέρους του Δ.Σ  σας ευχαριστούμε όλους και όλες  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s