Μεγάλη επιτυχία της συνεστίασης μας το Σάββατο 26 Ιανουαρίου στο ΑΡΧΟΝΤΙΚΟ

Με πολύ μεγάλη  συμμετοχή, για μία ακόμα φορά, η οποία ξεπέρασε τους  200 συγχωριανούς και φίλους του συλλόγου μας, έγινε το Σάββατο 26 Ιανουαρίου  η συνεστίαση του συλλόγου μας στη κοσμική αίθουσα του Αρχοντικό  Καρπενησίου 20 στο Περιστέρι.

Από πολύ νωρίς  άρχισε η προσέλευση και πολύ γρήγορα όλοι είχαν καθίσει στις θέσεις με την βοήθεια των μελών του Δ.Σ  και των μελών μας Μάχης και Μέμης που ήταν στην υποδοχή.

Στην αρχή της εκδήλωσης που  ο πρόεδρος του συλλόγου  Γαλιατσάτος Ηλίας, εκ μέρους του Δ.Σ  καλωσόρισε τους παρευρισκόμενους.

 Ευχήθηκε  για το 2019, υγεία, ευτυχία και δημιουργία, στα μέλη  και τους φίλους και τις οικογένειες τους.

Όπως είπε :  έλευση του νέου έτους είναι η αρχή ελπίδας  για όλους μας. Είναι η αφετηρία για νέες αποφάσεις  προς όφελος της οικογένειάς μας  των συνανθρώπων μας  της χώρας αλλά και του συλλόγου μας  μιας και το 2019 είναι έτος εκλογών.

Όπως τόνισε, το 2019 ανοίγει μια νέα σελίδα  στην πλούσια και έντονη δραστηριότητα του συλλόγου, δραστηριοποιείτε 43 χρόνια και έχει να επιδείξει ένα πολύ σημαντικό έργο, τόσο στον πολιτιστικό τομέα όσο και με πολύ μεγάλες παρεμβάσεις, σε έργα υποδομής στο χωριό.

Το 2018 ολοκληρώθηκαν  τα έργα του Λαογραφικού μουσείου του Χωριού. Πιστεύουμε ότι θα παίξει πολύ σημαντικό πολιτιστικού και εκπαιδευτικό ρόλο για ολόκληρη την Κεφαλονιά  και αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι μόνο πέρυσι πέρασαν από εκεί πάνω από 500 παιδιά από 5 σχολεία  αλλά και δεκάδες τουρίστες. Όλοι οι Καμιναράδες δικαιούμαστε πλέον να είμαστε υπερήφανοι και να καμαρώνουμε για το δημιούργημά μας. Άλλη μια σημαντική παρέμβαση μας είναι η χρηματοδότηση και φωταγώγηση της εκκλησία  και του Μουσείου του χωριού μας η οποία μας στοίχισε πάνω από 2000€.

Και ολοκλήρωσε την ομιλία του καλώντας τα μέλη  του συλλόγου μας  να είναι  κοντά στο σύλλογο   συμμετέχοντας τόσο στις δραστηριότητές του, όσο και στις επικείμενες εκλογές  του Μαρτίου για την εκλογή ανθρώπων που θα πλαισιώσουν το Δ.Σ, με όρεξη για προσφορά, νέες  πρωτοποριακές ιδέες  και φυσικά με αγάπη προς το σύλλογο και το χωριό μας.

Τα μέλη μας θα ενημερωθούν έγκαιρα αλλά από τώρα σας καλώ, όπως είπε, να πάρετε μέρος τόσο στην Γ.Σ αλλά και θέτοντας υποψηφιότητα για τα όργανα  διοίκησης.

Τόνισε δε ότι μετά από 17 χρόνια  στην προεδρία του συλλόγου ήρθε το πλήρωμα του χρόνου  στις επικείμενες εκλογές  να βρεθεί ένα νέο πρόσωπο να αναλάβει την προεδρία του.

Κλείνοντας την ομιλία του ευχαρίστησε:

– Όλα τα μέλη του Συλλόγου και κυρίως τους ξενιτεμένους μας οι οποίοι δεν ξεχνούν τις ρίζες καταγωγής τους και  μας βοηθούν ηθικά και οικονομικά στην επίτευξη των στόχων μας.

– Όλους εσάς που είσαστε σήμερα εδώ  και μας δίνετε δύναμη να συνεχίσουμε.

-Το δήμο Περιστερίου και τον Αντιδήμαρχο κ. Ποθητό Κωνσταντίνο  αλλά και τον υπάλληλο του δήμου και καλό φίλο του συλλόγου μας  Γιάννη Κοντούρη για την ανταπόκριση τους στο αίτημα μας για να μας διαθέσει  7 φωτιστικά για το χωριό.

Πριν 3 χρόνια είχαν ξανά ανταποκριθεί  σε αίτημα του συλλόγου μας  διέθεσαν άλλα 8 φωτιστικά και μαζύ με άλλα 10 προσέφερε στην κοινότητα ο κ. Κούτσης Αποστόλης άρχισε σιγά σιγά η αντικατάσταση όλων των παλιών φωτιστικών τα οποία είχαν καταστραφεί δημιουργώντας τεράστια προβλήματα, ιδιαίτερα τον χειμώνα ,στους κατοίκους του χωριού μας. 

-Τους επαγγελματίες που μας προσέφεραν δώρα για την λαχειοφόρο μας και είναι.

Ρηγατος Κώστας του Ορέστη  Έπιπλα Κουζίνας . Αδελ Κυπραίου 77 Ελευσίνα  Τηλ: 2105548150 .Προσέφερε μια τρόφιμο -αποθήκη μεταλλική αξίας 250€

 – Την κ. Μαρκέτου Πόπη  και το πρακτορείο της MARKETOU TRAVEL Ναυτικό πρακτορείο γενικού τουρισμού Μιαούλη 20 Σάμη Κεφαλονια. Τηλ 2674022055 – 2674022635 το οποίο μας προσέφερε  εισιτήριο ΙΧ  και δυο άτομα Κυλλήνη –Πόρο με επιστροφή.

– ΑΣΦΑΛΕΙΕΣ Σ. ΣΠΑΝΟΣ  Εμπόριο πωλήσεως ενοικιάσεις ταξί  Λένορμαν 26  2105227182 . εξάμηνη ασφάλεια ιχ

-Ταβέρνα το ‘’ΝΗΣΙ’’  στην πλατεία Δαβάκη στο Αιγάλεω  προσέφερε δυο προσκλήσεις για φαγητό των δυο ατόμων.

-Φωτογράφιση Βιντεοσκόπηση  Μαρούλης Γρηγόρης

Θηβών 255 Περιστέρι 2105770203- 6972303299  κατασκευές με Μπαλόνια, βάπτιση,  γάμο, γενέθλια, εγκαίνια, πάρτι.

-Ένα Βιβλίο Εκδόσεις Μελίνα Διώτη – Βασιλάτος Γιώργος

-Ένα Πίνακα ζωγραφικής  Μαρούλης Στέλιος του Παρασκευά

-Χριστοφοράτος Δημήτρης του Γεράσιμου 6944291640. Προσέφερε  δυο εγκυκλοπαίδειες.

-Ηλεκτρονικά Φανός Σπύρος Σολωμού 39 Αθήνα

 210 3828748. Προσέφερε Ηλεκτρικά εργαλεία.

-Μαρούλης Σωτήρης Σπύρου. Προσέφερε 5 μπλούζες με λογότυπο Εκτυπώσεις.

   Μας τίμησαν  με την παρουσία τους και τους ευχαριστούμε.

-Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κεφαλληνιακών και Ιθακησιακών σωματείων κ Γεώργιος Μιχαλάτος.

Σχεδόν σύσσωμο το προεδρείο της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων του Πειραιά  με την  πρόεδρο κ. Νεοφύτου Μαριολένη, την  αντιπρόεδρος  κ. Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά και τον έφορο κ. Ζαφειράτο Γεράσιμο.

Ο Στέλιος Μαρούλης πρόεδρος  της Ένωσης  Καλλιτεχνών και λογοτεχνών Ηλιούπολης.

-Ο Μαρούλη Διονύση  πρώην πρόεδρο για 8 χρόνια των Καμιναράτων, αντιδήμαρχο δήμου Παλικής   αλλά και νυν αντιπρόεδρο της ομάδας μπάσκετ του Ληξουρίου ΝΕΟΛ

– Ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής αστυνομίας  Διευθυντής Β’  κ Χρονόπουλος Θεόδωρος

Μηνύματα

Ο πρόεδρος του χωριού κ. Κούτσης Θεόδωρος έστειλε μήνυμα  με το οποίο χαιρέτιζε την εκδήλωσή,

μας ευχήθηκε καλή χρονιά και καλή διασκέδαση και μας προσκάλεσε στο χωριό  τις Αποκριές  για το Ληξουριώτικο Καρναβάλι.

Βράβευση Φοιτητών

Μία από τις πιο ωραίες στιγμές της βραδιάς ήταν όταν έγινε όπως κάθε χρόνο η βράβευση των νέων μας φοιτητών.

Στην προσφώνηση του ο πρόεδρος του συλλόγου είπε:

Συγχαίρουμε  από καρδιάς όλες τις νέες και όλους τους νέους του χωριού μας για την εισαγωγής τους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η επιτυχία τους, μας κάνει υπερήφανους όλους τους Καμιναράδες, γιατί οι κόποι και οι προσπάθειές τους δικαιώθηκαν και μαζί τους δικαιώνεται ολόκληρη η κοινωνία μας που επενδύει σε άξιους ανθρώπους, μαχητές της γνώσης και αγωνιστές της ελπίδας.

Συγχαρητήρια αξίζουν και στις οικογένειές τους που στάθηκαν δίπλα τους και συμμερίστηκαν τις αγωνίες τους.

Τους εύχομαι από καρδιάς καλή ακαδημαϊκή πορεία, καλή πρόοδο και επιτυχία σε ότι επιδιώκουν.

Καλό βέβαια είναι η πατρίδα που τόσα πολλά επενδύει σε αυτούς, να αξιοποιήσει τις γνώσεις τους δημιουργώντας υποδομές και ευκαιρίες και όχι να ωθούνται οι νέοι μας στο εξωτερικό όπου μαζικά φεύγουν τα τελευταία χρόνια και προσφέρουν τις γνώσεις του για την ανάπτυξη των χωρών που μεταναστεύουν.

 Συγχαρητήρια παιδιά

Οι νέοι Φοιτητές 2018-2019

-Ηλίας Λιάτος του Σταύρου και της Αικατερίνης Δήμου, πέρασε  στο Πανεπιστήμιο Λάρισας στην Ιατρική Σχολή.

Την απονομή της πλακέτας έκανε ο πρόεδρος της ΟΚΙΣ  κ. Μιχαλάτος Γιώργος

-Ελένη Πουλακίδα του Παναγιώτη  και εγγόνα της  Κούτσης Ελένης του Χαράλαμπου. Πέρασε στο τμήμα    Ψυχολογίας στο  Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Την απονομή έκανε η πρόεδρος της Αδελφότητας Κεφαλλήνων και Ιθακησίων του Πειραιά  κ. Νεοφύτου Μαριολένη.

-Μαρούλης Πολύβιος  του Κώστα και εγγονός του Φώτη και της Τζανέτας .  Πέρασε στο τμήμα  Διοίκηση Επιχειρήσεων των  Τ.Ε.Ι Μεσολογγίου.

Την απονομή έκανε ο εκπρόσωπος τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Διευθυντής Β’  κ. Χρονόπουλος Θεόδωρος και το παρέλαβε η μητέρα του Ναταλία.

-Η Μαρία Μαρούλη του Κώστα η οποία αν και πέρυσι είχε περάσει στη  φιλοσοφική Κρήτης  δεν ήταν αυτό που την ευχαριστούσε και εφέτος πέτυχε στην σχολή που της αρέσει  στο τμήμα της Ψυχολογίας Του Πανεπιστήμιου Αθηνών .

Την απονομή έκανε ο Μαρούλης Διονύσης  του Χαράλαμπου και το παρέλαβε η μητέρα της  Ναταλία.-Σάσσαρης    Παναγιώτης  του Δημοσθένη  και της Ματίνας   Σταθάτου  του Χρήστου και Γεωργίας.

 Πέτυχε στο   Πάντειο Πανεπιστήμιο τμήμα  Κοινωνικών και πολιτικών Επιστημών.

Την απονομή έκανε  ο Πρόεδρος της Ένωσης καλλιτεχνών Ηλιούπολης κ. Μαρούλης Στέλιος  και το παρέλαβε η μητέρα του Ματίνα Σταθάτου.

Οι απονομές ολοκληρώθηκαν με απονομή αναμνηστικών σε τρεις μικρούς  ανερχόμενους ζωγράφους μας  .

Πρόκειται για την Αναστασία  Μαρούλη του Αθανασίου, την Ζωή Ρηγάτου του Δημήτρη και της Κούτσης Δώρας και Ανδριώτη Αναστασία του Παναγιώτη και της Κούτσης Μέμης ,οι οποίες ζωγράφισαν ομαδικά έναν θαυμάσιο πίνακα ο οποίος χαρίστηκε στο Μουσείο του χωριού μας στην έκθεση που είχαμε κάνει στο χωριό.

Η Χαρά Βασιλάτου μας παρουσίασε δείγματα  με ντεμέλες που έχει κάνει  για να φτιάξει κουρτίνες για τα παράθυρα του μουσείου και κάλεσε τον κόσμο να βοηθήσει και επιλέξει μέσα από ένα πολύ ωραίο ποίημα που είχε ετοιμάσει για το σκοπό αυτό.


Όταν ολοκληρώθηκαν οι απονομές, ήρθε η ώρα του κεφιού και της διασκέδασης. Η πολύ ωραία ορχήστρα ανέλαβε τον ρόλο αυτό και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ, αφού οι
Καμιναράδες  φημίζονται για το κέφι  και την παράδοση που έχουν στον χορό, όταν μάλιστα υπάρχουν και πάρα πολλοί νέοι   να μας παρασύρουν με το κέφι τους ,όλα  εξελίσσονται τέλεια και το κέφι κράτα μέχρι το πρωί.  Όταν ολοκληρώθηκαν οι απονομές ήρθε η ώρα του κεφιού και της διασκέδασης. Η πολύ ωραία ορχήστρα ανέλαβε τον ρόλο αυτό και δεν χρειάστηκε να προσπαθήσει πολύ, αφού οι Καμιναράδες  φημίζονται για το κέφι  και την παράδοση που έχουν στον χορό, όταν μάλιστα υπάρχουν και πάρα πολλοί νέοι   να μας παρασύρουν με το κέφι τους ,όλα  εξελίσσονται τέλεια και το κέφι κράτα μέχρι το πρωί.  

Οι πρωτοχορευτές του χωριού μας Θοδωρής Σταθάτος Αποστόλης Κούτσης και Κοσμάς Γαλιατσάτος χόρεψαν το Μπάλο και μας μάγεψαν με τις χορευτικές του φιγούρες .
Η Αντιπρόεδρος της Αδελφότητας Ρεγγίνα Μπαλτσαβια ήρθε απο τα Διλινάτα για την συνεστίαση και μας ξεδίπλωσε το ταλέντο της στο τραγούδι……
Η εκπληξη της βραδυάς.ήταν όταν κόψαμε τούρτα για τα γενέθλια του ταμία μας Γρηγόρη Μαρούλη. Να τα εκατοστησεις ταμία μας . Άντε και πρόεδρος
ιστορική φωτογραφία. Τα πέντε παιδιά του Σπύρου και της Αυγούλας. Να είστε έτσι πάντα αγαπημένα.
Ο Γρηγόρης σε μεγάλα κέφια μας τραγούδησε τι άλλο από το Αγριολούλουδο…

Σας ευχαριστούμε όλους. Ραντεβού στην επόμενη εκδήλωσή μας……

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s