Αστεροσκοπείο στην Αητόσταση και Μελέτη για πρόσβαση στην Πλατιά Άμμο

Αρκετοί χωριανοί  συγκεντρώθηκαν χθες το βράδυ μετά από πρόσκληση του προέδρου κ. Κούτση Θεόδωρου στο λαογραφικό μουσείο Καμιναράτων  για να ενημερωθούν για δύο πολύ σημαντικές επενδύσεις που προγραμματίζονται  να γίνουν στην περιοχή του χωριού μας.

?

Πρόκειται   για  μελέτη που γίνετε για πρόσβαση  στην Πλατιά Άμμο και την δημιουργία Αστεροσκοπείου στην Αητόσταση .

Ο φυσικός κ. Νίκος Σολωμός  ο οποίος έχει ασχοληθεί  με το Αστεροσκοπείο δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και έτσι την ενημέρωση  για τις δύο επενδύσεις ανέλαβε και έκανε ο  αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Κατσιβέλης.


Αστεροσκοπείο

Για το Αστεροσκοπείο  ενημερώθηκαν ότι είναι μία επένδυση που αγγίζει τα 500 000€, ένα κέντρο  παρατήρησης και βιωματικού τουρισμού …Στην περίπτωση του Παρατηρητηρίου προβλέπεται ένα κτίριο 500 τμ με κοιτώνες για τους επισκέπτες και συνεδριακό χώρο.το κεντρικό κτίριο θα γίνει  στο γήπεδο του χωριού  και θα γίνουν και άλλοι τρείς θόλοι  για νυκτερινή παρατήρηση σε τρία διαφορετικά μέρη.

Αυτό που προξένησε  άσχημη εντύπωση είναι όταν αναφέρθηκαν σε πρόταση που έγινε στον  Μητροπολίτη μας  κ. Δημήτριο  για παραχώρηση χώρου  στα φυλάκια   για την κατασκευή του ενός θόλου  πολύ μικρής έκτασης  και αξιοποίηση έτσι και των φυλακίων. και αυτός της απέρριψε.

Θέλουμε να πιστεύουμε ότι έχει γίνει λάθος  και δεν ισχύει αυτό. Η αναβάθμιση της περιοχής μας γίνετε μα τέτοια έργα και όχι με ανεμογεννήτριες.

Συγχρόνως με την κατασκευή του κεντρικού  χώρου υποδοχής στο γήπεδο έχουν δεσμευτεί για την κατασκευή  δυο γηπέδων μπάσκετ και ποδοσφαίρου 5χ5.

Πρέπει να αναφέρουμε ότι το 1998 είχαν βγει χρήματα για την δημιουργία  του αστεροσκοπείου αλλά τότε χάθηκε η ευκαιρία γιατί  είχαν ζητηθεί    χρήματα για αν παραχωρήσουν την γη….

 Ευτυχώς σήμερα δεν υπάρχει τέτοιο θέμα και ήδη χθες υπήρχαν χωριανοί οι οποίοι προσέφεραν γη για την κατασκευή των θόλων. 

ΠΛΑΤΙΑ ΑΜΜΟ

Η άλλη μεγάλη επένδυση που ανέφερε ο κ. Κατσιβέλης είναι η πρόσβαση στην Πλατιά Άμμο.

Μέχρι σήμερα έχουν ακουστεί πολλές προτάσεις για πρόσβαση όπως η κατασκευή τελεφερίκ  ή τούνελ και έχουν ακουστεί για δύο εταιρείες που ενδιαφέρονται. 

Ο κ. Κατσιβέλης ενημέρωσε ότι και η δημοτική αρχή  ενέκρινε το ποσό των 30000€  για την μελέτη που θα γίνει. Η μελέτη που αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη αφορά σε πρόσβαση με ανσασέρ μέσα στο βράχο και ένα τούνελ που θα οδηγεί τον κόσμο στην παραλία. Παράλληλα θα φτιαχτεί ένα κτίριο υποδοχής για τους επισκέπτες και ίσως ένας εκθεσιακός χώρος για να μπουν ευρήματα και αρχειακό υλικό του Ταφιού, της Δρακοσπηλιάς και γενικότερα της περιοχής…

Ο δύο επενδύσεις  είναι πολύ σημαντικές τόσο για το χωριό μας όσο και για ολόκληρη την Παλική, και είμαστε σίγουροι ότι όταν ολοκληρωθούν θα δώσουν τεράστια ανάπτυξη.

Ο σύλλογός μας θα παρακολουθεί την πορεία των δύο αυτών πολύ σημαντικών έργων  και αν χρειαστεί θα κάνει και παρεμβάσεις  γι αυτά και θα κρατά ενήμερους όλους τους χωριανούς.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s