Το 5ο δημοτικο σχολείο Αργοστολίου στο Μουσείο Καμιναράτων

Εκπαιδευτική επίσκεψη  στο Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων έκανε μία τάξη του πέμπτου δημοτικού σχολείου Αργοστολίου την Παρασκευή 4 Μαίου.

Τους μαθητές, την διευθύντρια του σχολείου κ. Φανού Θεοδώρα και τους δασκάλους των παιδιών, ξενάγησε  στο χώρο του μουσείου ο δάσκαλος – ερευνητής κ. Γαλανός Γεράσιμος  ο οποίος με τον μοναδικό τρόπο που έχει παρουσίασε  τα εκθέματα του Μουσείου και ανέλυσε στα παιδιά τον τρόπο που οι πρόγονοι μας  χρησιμοποιούσαν τα διάφορα εργαλεία  και έβγαιναν  το λάδι από τα μηχανήματα που υπάρχουν.

Μετά το πέρας της επίσκεψης  η Κούτση Ειρήνη και η Χρυσούλα Βασιλάτου τράταραν τα παιδιά  με αναψυκτικά και γλυκά.

Μετά το Μουσείο τα παιδιά επισκέφτηκαν το Ηρώων Πεσόντων  του χωριού που είναι στο προαύλιο της εκκλησίας μας και το παραδοσιακό κτίριο του Γραφείο της Κοινότητας  – Κελί όπου είναι το γραφείο της κοινότητας με  ιατρείο και εκτίθενται μόνιμα πίνακες από την συλλογή του συλλόγου μας.

Είναι το 3 σχολείο που επισκέπτεται  Μουσείο του χωριού μας  μετά την ολοκλήρωση των τελευταίων εργασιών που έγιναν το Πάσχα από τον Σύλλογό μας και αυτό δείχνει τον σημαντικότατα ρόλο που μπορεί να παίξει στην εκπαιδευτική, πολιτιστική και τουριστική ανάπτυξη του τόπου.

Μην ξεχνάμε ότι το Μουσείο μας είναι  μαζί με το ενυδρείο που έχει γίνει στο Ληξούρι, τα σημαντικότερα μέρη που έχει να επισκεφτεί κάποιος που έρχεται στην Παλική, μιας και άλλα  αξιοθέατα  όπως τα Κηπούρια,  λόγω των σεισμών, ακόμα δεν είναι έτοιμα!!!!

Το μουσείο δεν είναι ακόμα όπως το θέλουμε  και καλούμαι όλους τους φορείς του τόπου, πρώτα να το επισκεφτούν  και ακολούθως να σταθούν αρωγοί στην προσπάθεια του συλλόγου μας  και να βοηθήσουν στην ολοκλήρωση των εργασιών.

Ευχαριστούμαι 

Το Διοικητικό Συμβούλιο του συλλόγου μας  ευχαριστεί την Κούτση Ειρήνη την Χρυσούλα Βασιλάτου και την Μαρία Διονυσάτου οι οποίες καθάρισαν τόσο το Μουσείο όσο και τον περιβάλλοντα χώρο μετά τις πρόσφατες εργασίες  και ήταν έτοιμα όλα για την υποδοχή των επισκεπτών.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s