Δρόμοι Παλικής – Η υπομονή  έχει εξαντληθεί.-Ξεκινούν τα έργα;

Δρόμοι Παλικής -Το υπουργείο μας υποσχέθηκε  εντός 2 μηνών να έχει τελειώσει!!!

Επειδή πολλά έχουν ακουστεί και ειπωθεί από αρμόδιους και αναρμόδιους τόσο για το  οδικό δίκτυο της Παλικής όσο και για τα σχολεία και την αποκατάσταση των ζημιών από τους σεισμούς, και επειδή όπως διαβάσαμε  έκαναν παρεμβάσεις πολιτικοί στο υπουργείο  και αμέσως θα ξεκινήσουν τα έργα!!

Το Δ.Σ του συλλόγου μας έλαβε την πρωτοβουλία  να  επικοινωνήσει με τους αρμόδιους του υπουργείου πριν ένα μήνα και να πληροφορηθεί – πιέσει, για το μείζον θέμα που εδώ και τέσσερα χρόνια ταλαιπωρεί όλη την περιοχή της Παλικής.

Τα θέματα που θέσαμε και ζητήσαμε απαντήσεις είναι:

  • Τον δρόμο προς την Ανωγή
  • Τα σχολικά συγκροτήματα στο Ληξούρι

Όπως μας πληροφόρησαν:

Για τον δρόμο

Η εργολαβία για την αποκατάσταση του δρόμου έχει καθυστερήσει υπερβολικά γιατί είχε ανατεθεί στην εργολήπτρια εταιρεία χωρίς αρχική μελέτη λόγο έκτακτου γεγονότος (σεισμού) και στην πορεία ζητήθηκε  η σύνταξη της μελέτης.

Σε αυτή θεωρήθηκαν απο το υπουργείο υπερβολικές οι τιμές μονάδος  και ζητήθηκε από τον εργολάβο να καταθέσει νέα με μικρότερες τιμές.

Η διαδικασία αυτή ήταν χρονοβόρος   και τελικά όπως μας ενημέρωσαν κατατέθηκε και  ο Ανανεωτικός Πίνακας Εργασιών Α.Π.Ε. ο οποίος  ελέχθηκε και  έχει επιστραφεί στην ανάδοχο εταιρεία για τελικές διορθώσεις.

Μετά το στάδιο αυτό θα γίνει η πληρωμή του λογαριασμού.

Το έργο έχει πάρει χρονική παράταση 100 ημερών και αναμένετε – κατά το υπουργείο – να τελειώσει τον Απρίλιο του 2018 οπότε και λήγει η προθεσμία του έργου.

 Τονίστηκε από το Υπουργείο ότι η κάθε εργολαβία είναι ανεξάρτητη και δεν έχει καμία σχέση με άλλες που έχει αναλάβει να εκτελέσει ο ανάδοχος.

Τα χρήματα υπάρχουν  και η ολοκλήρωση του έργου  έχει μπει στο τελικό στάδιο και είναι θέμα χρόνου να ολοκληρωθεί.

Αυτό δεν απαλλάσσει τους αρμοδίους από τις τεράστιες ευθύνες τους για την κωλυσιεργία τους  και βέβαια την δίκαιη αγανάκτηση και ξεσηκωμό των πολιτών ιδιαίτερα της  Ανωγής  των οποίων έχει εξαντληθεί η υπομονή.

Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι αν σύντομα  δεν ολοκληρωθούν τα έργα  να αντιδράσουν δυναμικά.

Συζητούν ακόμα σαν πρώτη αντίδραση την πρόταση του συλλόγου μας  σαν ένδειξη διαμαρτυρίας  να κλείσουν τον δρόμο και να κάνουν δενδροφύτευση  στα σημεία που έχουν δημιουργηθεί  λακκούβες και ακολούθως ο αγώνας τους να γίνει ποιο δυναμικός

Ανέλαβε ο Ο.Σ.Κ τα σχολεία

Τα σχολικά συγκροτήματα, μετά από μεγάλη καθυστέρηση του Δήμου στον οποίο ανήκουν, και μετά από την αδυναμία του να συντάξει μελέτες, ¨παραχωρήθηκαν¨ στην ΚΤ.ΥΠ ( πρώην Ο.Σ.Κ. ) η οποία τα έχει εντάξει ως πρόταση στο ΕΣΠΑ.

Μετά την έγκριση του προγράμματος αναμένετε η άμεση σύνταξη των μελετών και η δημοπράτηση του έργου.

Χρονικά η  δημοπράτηση αναμένεται το φθινόπωρο του 2018Οι κάτοικοι είναι έτοιμοι  για δυναμικές εκδηλώσεις και αγώνα αν σύντομα  δεν δουν να υλοποιούνται οι υποσχέσεις.

Το καλοκαίρι οι δρόμοι πρέπει να είναι έτοιμοι.

Θα είστε υπόλογοι ΟΛΟΙ αν δεν είναι.  

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s