Μεγάλη επιτυχία της πίτας της Αδελφότητας. Βραβεύτηκε ο εφοπλιστής Β. Ρέτσης

Μία πολύ όμορφή εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν  τυχεροί που παρευρέθηκαν στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της Αδελφότητας Κεφαλλήνων & Ιθακησίων του Πειραιά την Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018,στην αίθουσα του Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η χορωδία της Αδελφότητας άρχισε την εκδήλωση  με καντάδες  και τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα και ακολούθως  οι μητροπολίτες Κεφαλληνίας Δημήτριος και Νικαίας Αλέξιος ευλόγησαν  την πίτα.

Ιδιαίτερη στιγμή της ωραίας βραδιάς (την οποία άψογα φρόντισαν να επιμεληθούν και παρουσιάσουν τα μέλη του Δ.Σ Κοκκόση Χρύσα και Ρεγγίνα Μπαλτσαβιά),

ήταν όταν η πρόεδρος της Αδελφότητας κ. Νεοφύτου Μαριολένη και ο Δήμαρχος Κεφαλονιάς κ.  Αλέκος Παρίσης, βράβευσαν τον εφοπλιστή κ Βίκτωρα Ρέστη  ο οποίος προσέφερε το κρουαζιερόπλοιο Aegean paradise για τη φιλοξενία για δυο μήνες των αστέγων του νησιού μας, των σεισμών του 2014.

( Δυστυχώς τέσσερα χρόνια μετά το σεισμό και τα προβλήματα ιδιαίτερα στη Παλική παραμένουν άλυτα !!!!!!).

Μετά τις απονομές των πλακετών, η εκδήλωση συνεχίστηκε  με αφιέρωμα στον μεγάλο ευεργέτη Αθανασούλη Γαβριήλ ο οποίος άφησε μεγάλο μέρος της περιουσίας τους για φιλανθρωπικούς  σκοπούς. 

Στην Αδελφότητα προσέφερε το 5% της περιουσίας του δίνοντάς της έτσι την οικονομική ευρωστία και τη δυνατότητα να προσφέρει ένα πολύ σημαντικό πολιτιστικό έργο .

Το μεγάλο και το μικρό χορευτικό του Συλλόγου  συνέχισαν την παράδοση και μας χόρεψαν άψογα τους Κεφαλονίτικους χορούς μας.

Η εκδήλωση έκλεισε με ωραία μουσικά ακούσματα που μας προσέφεραν δυο νέου Κεφαλονίτες με εξαιρετικό ταλέντο .Ο Νιφοράτος Σταύρος στο τραγούδι και η Κωνσταντίνα Βρεττού μας παρουσίασαν άγνωστα  τραγούδια που έχουν γράψει Κεφαλονίτες δημιουργοί και ανακάλυψε ο δάσκαλος και ερευνητής Γεράσιμος  Γαλανός

Πολλά συγχαρητήρια  στους συντελεστές της όμορφης αυτής.

Εκτός από τους εκατοντάδες μέλη και φίλους της Αδελφότητας, παρευρέθηκαν  στην εκδήλωση πάρα πολλοί πολιτευτές δήμαρχοι  και εκπρόσωποι συλλόγων. Μεταξύ αυτών οι:

Βουλευτές, Κεφαλονιάς κ. Αφροδίτη Θεοπεφτάτου, Πειραιά κ. Κώστας Κατσαφάδος και Ιωάννης Τραγάκης

Αντιπεριφερειάρχες,  κ. Παναγής Δρακουλόγκωνας και Σπύρος Γαλιατσάτος,

Οι Δήμαρχοι, Κεφαλονιάς, κ Αλέξανδρος Παρίσης με τον αναπληρωτή δήμαρχο κ. Διονύσης Λυκούδης,  Πειραιά Γιώργος Μόραλης, Περιστερίου, κ. Ανδρέας Παχατουρίδης, Αμαρουσίου, κ. Γιώργος Πατούλης ο Έπαρχος Ιθάκης, κ. Σπύρος Τσιντήλας, ο πολιτευτής, κ. Παύλος Παπαδάτος, ο πρώην νομάρχης, κ. Διονύσης Λευκαδίτης, ο πρώην βουλευτής  Παναγής Μπενετάτος.

Ο Διευθύνων  Σύμβουλος της Kefalonian Lines κ. Σπυράγγελος Λυκούδης.

Εκ μέρος της ΟΚΙΣ και του συλλόγου  Καμιναράδων ήταν ο Αντιπρόεδρος της και πρόεδρος του συλλόγου Γαλιατσάτος Ηλίας.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s