Με δυναμική παρέμβαση σταματήσαμε τις Ανεμογεννήτριες στα Κηπούρια

  Σε Κατάσταση πολέμου τα Καμιναράτα.

Την Τετάρτη 6 Μαρτίου   με μία πραξικοπηματική  κίνηση η εταιρεία  κατασκευής των Ανεμογεννητριών στου Μωρού και  οι εργολάβοι της, αποφάσισαν να ξεκινήσουν ξανά τις εργασίες, παρά την σφοδρή αντίθεση τόσο των κατοίκων του χωριού μας όσο και όλων των αρχών του τόπου όπως της Δημοτική Αρχής , της περιφέρειας καθώς και της μητρόπολης στην οποία ανήκει η περιοχή.

Όπως ήταν φυσικό κάτοικοι του χωριού μας, με πρώτο τον πρόεδρο κ. Κούτση Θεόδωρο, έφθασαν επιτόπου  και απαίτησαν την άμεση διακοπή των εργασιών. Στην περιοχή είχαν φτάσει και ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας.

Έπειτα από έντονες συζητήσεις οι εργασίες σταμάτησαν.

Την επομένη αντιπροσωπία με τον πρόεδρο Κούτση Θεόδωρο, τον Τσιβρά Στάθη και άλλους χωριανούς   κατέθεσαν ασφαλιστικά μέτρα για την διακοπή των εργασιών, τα  οποία τελικά έγιναν αποδεκτά.

4d8e2b60-85e0-4c11-9249-d840c12eec95 6f802851-9c5e-41a9-97cd-079fb5436249 8c69721c-14ce-4aff-b174-b4c877100ac2 9b178690-d3ef-490c-9b93-990f12eef0f2 25ff5667-3bb9-4c7c-86ee-bc6d46ee6f9e 97c80964-6857-4669-9195-f6d1bcab34ba 677c9417-7b16-4812-a9c6-769aed5b911a 9192c954-356a-4e3b-b9ba-7f1387957fe2 561554ed-4f26-4936-bee0-bd1f407427f8 759578ca-dd62-4e4c-833f-c371043ce4b1

Μία ιστορική  και δίκαιη απόφαση  που είναι αποτέλεσμα του αγώνα  για την αποτροπή της παράνομης εγκατάστασης των ανεμογεννητριών  στην Ιερή αυτή περιοχή, αλλά αποκαθιστά και την αυθαίρετη,λανθασμένη και απαράδεκτη  απόφαση του δασαρχείου το οποίο είχε χαρακτηρίσει την περιοχή κρατική όταν όλοι γνωρίζουν ότι είναι εκκλησιαστική και ανήκει στην μονή των Κηπουραίων.

Πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι τέτοιες αποφάσεις δεν μπορούν – και οι Καμιναράδες- δεν θα επιτρέψουμε να περάσουν.

Στον δίκαιο αγώνα μας  είμαστε όλοι ενωμένοι και αποφασισμένοι και καμία δύναμη δεν μπορεί να μας εμποδίσει. 

                Ο πρόεδρος του χωριού εξέδωσε το παρακάτω Δελτίο τύπου:                                                      ΚΑΜΙΝΑΡΑΤΑ ΕΠΙ ΠΟΔΟΣ ΠΟΛΕΜΟΥ 

                                      ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ

ΣΤΑΜΑΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΩΝ  ΣΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΑ

Ανεμογεννήτριες Κηπουριών : Έστειλαν την αστυνομία να μας πιάσει…

                                          «ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΚΟΝΤΕΥΤΕ»

Και δεν απειλούμε ..τα Κηπούρια είναι η σημαία της Παλικής που μας έλαχε η τιμή να πέσει …στα χέρια μας .. στα Καμιναράτα… οι σημαίες δεν υποστέλλονται  δεν πάνε σε άλλα χέρια.. οι πατεράδες μας σε αυτή τη σημαία γονάτιζαν απ΄ αυτή τη σημαία αντλούσαν  δύναμη και μ΄ αυτή τη σημαία έζησαν και πέθαναν. Στα Κηπούρια σήμερα συναντιόμαστε με την πίστη μας,  την ιστορία μας ,την ψυχική γαλήνη μας.

Στα Κηπούρια προσδοκούμε μέσα από τον συνδυασμό Πίστης, Ιστορίας, Αρχαιολογίας, Παραγωγής Τουρισμού, Ομορφιάς ,την ανάπτυξη του τόπου μας και κατ΄ επέκταση των νησιών μας.

ΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ Η ΒΕΡΓΙΝΑ ΚΑΙ Η ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΤΩΝ ΕΠΤΑΝΗΣΩΝ..

«ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΑΡΕΤΕ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΜΑΣ..ΚΟΝΤΕΥΤΕ»

Τα Κηπουρια που είναι το σύμβολό μας θα το αφήσουμε στα παιδιά μας καλύτερο απ΄ ότι το πήραμε.. Ο άνθρωπος ζει για καθαρή συνείδηση.. Έτσι μένει όρθιος.. Σταματήσαμε για άλλη μια φορά τα έργα της καταστροφής που θα κάψουν κάθε προοπτική με τα σιδερένια τέρατα που θα φυτευτούν.. τη σημαία ,τα ΚΗΠΟΥΡΙΑ, το σύμβολό μας και το όχημα ανάπτυξης του τόπου μας εμείς οι Καμιναράδες δεν τα πουλάμε..

Τελεία και Παύλα

Στη δυσκολία που αντιμετωπίσαμε οφείλουμε να αναγνωρίσουμε την θετικότατη συμπαράσταση του ΔΕΣΠΟΤΗ μας και την άψογη συμπεριφορά του Διοικητού του αστυνομικού τμήματος  Ληξουρίου καθώς και του σώματος αστυνομικών που εκκλήθηκαν να μας σταματήσουν.. οι Καμιναράδες ανταποδίδουμε σεβασμό.. Ελπίζουμε πως η προσπάθεια καταστροφής της περιοχής των Κηπουριών με την παρέμβαση του Μητροπολίτη  παίρνει τέλος…..  Αν ..Οχι..

«ΕΛΑΤΕ ΠΑΛΗΚΑΡΙΑ ΜΑΣ.. ΚΟΝΤΕΥΤΕ..» και δεν απειλούμε..

Είμαστε καλοί χορευτές σε τούτο το μόνο χωριό.. που γερμανός δεν πάτησε…

ΖΗΤΑΜΕ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ ΝΑ ΝΑΙ ΚΟΝΤΑ ΜΑΣ

Δεν είμαστε αρνητές σκοπιμοτήτων ούτε ανόητοι κατά των εναλλακτικών μορφών ενέργειας..

Ένα άριστο φάρμακο θεραπεύει μια ασθένεια.. όχι όλες…

ΕΔΩ ΣΤΑ ΚΗΠΟΥΡΙΑ ΔΕΝ ΠΑΝΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΗΤΡΙΕΣ!!!!!!!

Όσον αφορά τις υπουργικές αποφάσεις  που δεν υπολογίζουν τον ίδιο τον νόμο καθώς και την απόφαση του Δασαρχείου που δεν «γνώριζε»» τον πραγματικό ιδιοκτήτη -το ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ-εδώ είμαστε  θα ξεκαθαρίσει κι αυτό. Περιμένετε…

     ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΑΜΙΝΑΡΑΔΕΣ

    Ο ΠΑΡΕΔΡΟΣ

         ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΟΥΤΣΗΣ

ΑΝΟΙΚΤΗ ΕΠΙΣΤΟΛΗ 

Η απόφαση της εγκατάστασης των Ανεμογγενιτριών  στην Ιερή Περιοχή των Κηπουραίων βασίστηκε στην παράνομη απόφαση του δασαρχείου Κεφαλονιάς  με την οποία χαρακτηρίζει την περιοχή κρατική , όταν και οι πέτρες γνωρίζουν ότι η περιοχή  είναι μοναστηριακή.

Ο Σύλλογός μας  με ανοικτή επιστολή καλεί:

-Τους πρώην  προέδρους του χωριού μας :Μαρούλη Βαίτση, Μαρούλη Διονύση, Τσιβρά Γιώργο, Ρηγάτο Φώτη

– Τους πρώην δημάρχους: Κατσιβέλη Σπύρο, Ρουχωτά Βασίλη, Αλεξανδροπούλου Νώπη,

-Τον αντιδήμαρχο κ Αλέξη Μοσχονά

-και τους πρώην Αγροφύλακες και νυν δασικούς υπαλλήλους  Σταθάτο Χαράλαμπο και Βαγγέλη Μουρελάτο.

Να πάρουν θέση και να μας απαντήσουν στο ερώτημα.

Είναι ή δεν είναι η περιοχή Εκκλησιαστική περιουσία.

Είναι η δεν είναι παράνομη και άρα χρήζει άμεσης αλλαγής η απόφαση του δασαρχείου  η οποία την χαρακτηρίζει κρατική.

 Με αποφάσεις σας στο παρελθόν συνηγορούσατε ή όχι στην ενοικίαση της περιοχής στους κτηνοτρόφους σαν εκκλησιαστική περιουσία.

Αν όλα αυτά ισχύουν  πρέπει να συνστρατευτήτε και εσείς, με όλους εμάς που αγωνιζόμαστε  να σταματήσουν οι εργασίες εγκατάστασης ανεμογεννητριών  στου Μωρού, τόσο για την αποφυγή της καταστροφής της ιερής – αρχαιολογικής και και απείρου κάλλους  περιοχής όσο και της άρσης της απαράδεκτης και παράνομης απόφασης του Δασαρχείου.

th

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s