Οχι Ξανά στα εργα για τις Ανεμογεννητριες

Για Δεύτερη φορά οι χωριανοί σταμάτησαν τα έργα για την κατασκευή των Ανεμογεννητριών στην περιοχή του Μωρού.

th

Η  διακοπή των εργασιών είχε γίνει στα τέλη του Οκτωβρίου, μετά την μεγάλη κινητοποίηση όχι μόνο των κατοίκων του χωριού μας αλλά και αρκετών πολιτών της Παλικής και την σύμφωνο γνώμη τόσο του Δημοτικού συμβουλίου όσο και του Περιφερειάρχη κ Γαλιατσάτου Θεόδωρου. Στο διάστημα αυτό υπήρχαν συζητήσεις μεταξύ των υπευθύνων της αναδόχου εταιρείας και της Μητρόπολης Κεφαλληνίας για το ποιός είναι ιδιοκτήτης της περιοχής αφού  η εταιρεία  είχε άδεια εργασιών από την πολιτεία και όχι από την μητρόπολη που εκατοντάδες χρόνια τώρα είναι και ο νόμιμος ιδιοκτήτης της περιοχής.

Σήμερα το πρωί και χωρίς καμία ενημέρωση  ιδιοποιήθηκε ο πρόεδρος του χωριού κ. Κούτσης Θεόδωρος  ότι ξεκίνησαν ξανά τα έργα  και όπως είναι φυσικό πήγε στην περιοχή των εργασιών και απαίτησε από τον εργολάβο να σταματήσει τις εργασίες μέχρι να ενημερωθεί για την απόφαση της εκκλησίας.

Ο Εργολάβος σταμάτησε τα έργα και σήμερα το βράδυ οι κάτοικοι του χωριού  έχουν Γενική Συνέλευση για να πάρουν αποφάσεις για τον αγώνα που θα κάνουν. Στην συγκέντρωση έχουν προσκαλεστεί και ο Αρμόδιος αντιδήμαρχος Παλικής  κ. Μοσχονάς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Παλικής.

Ο Σύλλογός μας από το 2013  όταν ξεκίνησαν οι συζητήσεις  για τις ανεμογεννήτριες,  είχε ταχθεί κατά της τοποθέτησής τους σε αυτή την μοναδική ομορφιάς  περιοχής, με την τεράστια πολιτιστική και αρχαιολογική ιστορία που δεν συναντάμε πουθενά αλλού στην επαρχία μας.

Η ανάπτυξη της περιοχής δεν γίνετε με ανεμογεννήτριες οι οποίες θα επιφέρουν μεγάλη παρακμή, αλλά με την αναστήλωση του Ταφιού,  των Γερμανικών φυλακίων  του Μαντριού, την αξιοποίηση του Δρακοντόσπηλου και τέλος με την αναβάθμιση της μονής των Κηπουραίων και την αξιοποίηση της Πλατιάς Άμμου.

 Όλοι οι χωριανοί είμαστε σε έτοιμοι να αγωνιστούμε  για όλα τα παραπάνω  και πιστεύουμε  στο πλευρό μας θα  συνστρατευτούν όλοι οι πολίτες της Παλικής. 

Αυτή είναι η καταστροφή που προξενείτε στην περιοχή

1 2 3 4

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s