Ανακοίνωση Κατοίκων Καμιναράτων για τις Ανεμογεννήτριες

Γενικό ξεσηκωμό προκάλεσε  η έναρξη των εργασιών  για την τοποθέτηση των Ανεμογεννητριών  στου Μωρού.

th

Ο Σύλλογός απο την αρχή εναντιώθηκε  στην απαράδεκτη αυτή απόφαση και με μία σειρά επαφών και δημοσιευμάτων το ανέδειξε,  συμβάλλοντας  στην όσο το δυνατόν μεγαλύτερη ενημέρωση και ξεσηκωμό  για την αναίρεση της απόφασης αυτής.

Όλοι οι χωριανοί μας συμπαρατάχθηκαν στον αγώνα αυτό  με συγκεντρώσεις τόσο στο χωριό όσο και στην περιοχή του Μωρού που θα τοποθετηθούν οι Κεραίες  και στον αγώνα τους αυτόν είχαν την συμπαράσταση αρκετών  πολιτών  της Παλικής και των δημοτικών συμβούλων.

Ανακοίνωση

Στην συγκέντρωση που έκαναν στο γραφείο της Κοινότητας στην οποία συμμετείχαν πάρα πολλοί χωριανοί έβγαλαν την παρακάτω Ανακοίνωση  την οποία ο Σύλλογος των Απανταχού Καμιναράδων ανεπιφύλακτα  υπογράφει. 

Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να είναι αντίθετος στην αξιοποίηση της σύγχρονης επιστήμης, όταν αυτή τίθεται στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Δηλαδή όταν αυτή

α) Συμπορεύεται με την Τοπική και Κοινωνική πρόοδο

β) Ανοίγει προοπτικές μελλοντικής Ανάπτυξης

γ) Δεν επηρεάζει την φύση

Οι Ανεμογεννήτριες, αυτά τα αντιαισθητικά σιδερένια τέρατα για την Παλλική, ούτε “συμπορεύονται”, ούτε “προοπτικές ανοίγουν” και την φύση καταστρέφουν

Επομένως 

ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΘΕΣΗ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ

Η Πάλλη είναι μικρή, χαμηλή, σπαρμένη από χωριά και αγροικίες. Είμαστε αναξιοποίητοι και η περιοχή της Λάμνιας-Λαγκαδάκια έως Κουνόπετρα έχει τουριστικό και γεωργικό μέλλον.

Ποιος θα αγοράσει, ποίος θα πάει να φτιάξει σπίτι; Ποια Τουριστική επιχείρηση; Ποια αγροτική δουλειά, ποιος θα πάει στα Λαγκαδάκια για μπάνιο;

Όταν δίπλα του θα βλέπει τα μηχανικά τέρατα, με την χειρότερη εικόνα φυσικής ασυμμετρίας και θα ακούει αντί το κύμα το βουητό τους;

Η περιοχή της Νότιας Ακτογραμμής θα υποστεί πλήρη νέκρωση

Κηπούρια!

Τα Κηπούρια είναι σήμερα για το Ληξούρι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ (!!!) επισκέψιμος και γνωστός τόπος με την μεγαλύτερη Θρησκευτική, Ιστορική και Αρχαιολογική ιστορία για όλο το νησί.

Οι “σιδερένιες πανοπλίες που θα καρφώνονται στον ουρανό” τι εικόνα και τι συναίσθημα θα δημιουργούν στους επισκέπτες προς τους μοναδικούς αυτούς χώρους, από τους οποίους προσδοκούμε μέσω του θρησκευτικού και γενικού τουρισμού την ανάπτυξη όλου του τόπου;;;;

Η απάντηση είναι απλή !

Κάκιστη εικόνα, βαριά “αποτρεπτικά” συναισθήματα.

Δρακοσπηλιά – Ταφιός!

Η περιοχή είναι κατά τον Όμηρο το βασίλειο του πατέρα του Οδυσσέα.

“Το κράτος των ταφίων”, που διατηρεί τα ερείπια της Μονής του Ταφιού έχει μεγάλη αρχαιολογική ιστορία και πλούσιο αρχαιολογικό ενδιαφέρον. Ο Ταφιός είναι η “Βεργίνα” της Κεφαλονιάς.

Η κορυφογραμμή σχεδιασμού των ανεμογεννητριών, από Φανάρι έως Καμιναράτα είναι το μεγαλύτερο πέρασμα τρυγονιών και ορτυκιών (καθώς και άλλων πτηνών), βγάζει το καλύτερο μέλι από μονάδες μελισσοκαλλιέργειας, εκτρέφει μεγάλο αριθμό αιγοπροβάτων και διατηρεί ξεχωριστή Βιοποικιλότητα.

Οι κεραίες άμεσα και έμμεσα θα “ρουφάνε” τα αποδημητικά πουλιά, τα μελίσσια, τα αιγοπρόβατα και η Βιοποικιλότητα θα διαταραχτεί αρνητικά.

Οι επιπτώσεις στην υγεία του ανθρώπου από την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία;;; (Υπάρχουν σχετικά σοβαρές μελέτες).

Απ’ όλα αυτά, σύμφωνα με τις συνθήκες δυνατότητας προσδοκίας του τόπου, οι ανεμογεννήτριες θα κατέληγαν σε μονόπλευρο κέρδος για την εταιρεία και τους ιδιοκτήτες της και πολύπλευρο κόστος, ΑΝΕΠΑΝΟΡΘΩΤΟ, για τον τόπο και των σύνολο της Κεφαλονίτικης Κοινωνίας.

Το ΟΧΙ στην σκέψη εγκατάστασης αιολικού πάρκου στην θέση “Μωρού” Κηπουραίων, ΞΕΡΟ ΚΑΙ ΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΟ!

Οι ανεμογεννήτριες δεν συμπορεύονται με τις τουριστικές περιοχές, δεν προσφέρουν θέσεις εργασίας, δεν διεκδικούν συμμετρία με το φυσικό κάλλος. Αντίθετα δημιουργούν προκλητικά αντιαισθητική εικόνα, προσβάλλουν την μεγάλη ιστορία Κηπουραίων, Ταφιού και Δρακοσπηλιάς, “σκοτώνουν” την φύση, τα αποδημητικά πουλιά, την μελισσοκομία, την κτηνοτροφία και εκμηδενίζουν τις προσδοκίες ανάπτυξης της Νοτιοδυτικής Παλλικής.

Δήμος Κεφαλονιάς, Περιφέρεια, Μητρόπολη Κεφαλληνίας (και Επιτροπή της Μονής Κηπουραίων) (η περιοχή είναι ιδιοκτησίας της Εκκλησίας), οφείλουν με ανάλογες αποφάσεις να σταματήσουν ΑΜΕΣΑ κάθε κίνηση και σκέψη εγκατάστασης.

 

Παρακάτω παραθέτουμε σχετικά άρθρα του συλλόγου μας

 

καθώς και  άρθρο για την συγκέντρωση  ενάντια στις κεραίες στου Μωρού απο το kefalonia.gr.

https://kaminarata.gr/2015/10/21/%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B9%CF%83%CE%B5-%CE%B7-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CF%83%CE%BA%CE%B5%CF%85%CE%AE-%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%AC%CF%84%CF%89%CE%BD-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%B4%CE%BF%CE%BD/

https://kaminarata.gr/2013/10/22/%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%BC%CE%BF%CE%B3%CE%B5%CE%BD%CE%BD%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B9%CE%B5%CF%82-%CF%83%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BC%CF%89%CF%81%CE%BF%CF%8D/

http://www.kefalonias.gr/2015/10/krifes-upografes-kai-adeies-gia-tin-kataskevi-aiolikou-parkou-sta-kipouria-kefalonias/

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s