Ολιγοήμερη ‘ απόδραση’ – άδεια’ του Προέδρου.

Μετά από ένα τρίμηνο  από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο πρόεδρος του χωριού Μαρούλης Γεράσιμος βρέθηκε στην Αθήνα για λίγες μέρες .

???????????????????

 

Δράξαμε την ευκαιρία  και είχαμε πολλές επαφές,  συζητώντας κατ αρχήν για τις πρώτες  εντυπώσεις  που έχει απεικονίσει από τα νέα του καθήκοντα, τα προβλήματα που αντιμετώπισε  στο σύντομο αυτό διάστημα και του τρόπους συνεργασίας μας  για την καλύτερη και συντομότερη λύση των προβλημάτων  αυτών.

Όπως μας τόνισε τον έχει εντυπωσιάσει  η θετική στάση  των χωριανών  και το γεγονός ότι όλοι του υποσχέθηκαν ότι θα είναι κοντά του σε ότι τους ζητήσει.

Η ολόθερμη αυτή συμπαράσταση  είναι πολύ σημαντική ιδιαίτερα τώρα που λόγο της τραγικής οικονομικής κατάστασης που βρίσκεται ο δήμος Κεφαλονιάς δυστυχώς μόνο με την συμπαράσταση των κατοίκων μπορεί να επιτευχθεί κάποιο έργο.

Τα προβλήματα που έχει να αντιμετωπίσει το χωριό είναι πολλά.

Το μεγαλύτερο είναι αυτό της συγκοινωνίας που δυστυχώς με την κατάργηση της δημοτικής  και ρτην ανάληψη της από το ΚΤΕΛ έχει γίνει χείριστη.

Άλλο σοβαρό πρόβλημα είναι αυτό των όμβριων υδάτων και την κατάσταση που επικρατεί στους δρόμους όταν  έχουμε νεροποντές που μετατρέπονται σε απροσπέλαστους χείμαρρους,

Οι αγροτικοί δρόμοι είναι μία γάγγραινα για το χωριό γιατί κάθε χρόνο διατίθενται πολλά χρήματα για την επίστρωσή τους με υλικό αυτό πρέπει να σταματήσει και να αρχίσει η επίστρωση τους με άσφαλτο  για να λυθεί οριστικά το πρόβλημα.

Η Συνέχιση της κατασκευής της πλατείας κάτω από το Κελί είναι πρώτης προτεραιότητα  και για τον σκοπό αυτό θα έχουμε άμεση συνεργασία για να βρεθούν τα απαιτούμενα χρήματα.

Μεγάλο πρόβλημα για τους χωριανούς ήταν η παραίτηση του αγροτικού ιατρού. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα την ταλαιπωρία  όσων θέλουν να γράψουν κάποιο φάρμακο οι οποίοι αναγκάζονται να πάνε στα γειτονικά χωριά  ή στο Ληξούρι. Έχουν γίνει αρκετές προσπάθειες  για να βρεθεί γιατρός αλλά μέχρι στιγμή δεν έχει παρά τις υποσχέσεις κατορθωθεί.

Το Κελί

Το μεγάλο πρόβλημα του χωριού μας ιδιαίτερα  μετά τους πρόσφατους σεισμούς και τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν στο Μουσείο και στο σχολείο, ήταν το γεγονός ότι δεν υπήρχε μία αίθουσα για συγκεντρώσεις και εκδηλώσεις.

Το μοναδικό κτίριο είναι το Κελί αλλά και αυτό ήταν σχεδόν εγκαταλειμμένο!!!!

2011-08-09-κελι  (7)

Σκοπός του προέδρου ήταν  η άμεση  επισκευή του και η μετατροπή του σε ένα ζεστό και ανθρώπινο κτίριο μέσα στο οποίο θα μπορούν να γίνονται  συγκεντρώσεις και κοινωνικές εκδηλώσεις.

Σήμερα όπως μας δήλωσε ο πρόεδρος και μετά από δύο μήνες καθημερινής σχεδόν δουλειάς και το σπουδαιότερο με την αμέριστη συμπαράσταση συγχωριανών, είναι στην ευχάριστη θέση να δηλώσει ότι ένα μεγάλο μέρος των εργασιών έχουν τελειώσει και ήδη  μέσα στις αίθουσες του έχουν γίνει και οι πρώτες  συγκεντρώσεις χωριανών.

Κατασκευή Χριστουγενιάτικου δένδρου-2014-11-11-Μαρουλης 0Γερασιμος-Δενδρο 2014-11-11 εργα στο Κελι-Χαροβας-Μπαμπης

2014-11-11 εργα στο Κελι-Φανος Γερασιμος 2014-11-11 εργα στο Κελι-Μπαμπης-Γερασιμος

 

2014-11-11 εργα στο Κελι-Μαρουλης Γερασιμος- Χαροβας 2014-11-11 εργα στο Κελι-Μαρουλης Γερασιμος. (3)

 

2014-11-11 εργα στο Κελι-Μαρουλης Γερασιμος. (1) 2014-11-11 εργα στο Κελι-. (4) 2014-11-11 εργα στο Κελι--Ζαφειρατος Επαμεινονδας 2014-11-11 εργα στο Κελι-Κατσιβελης Οδυσσεας

 

Χωριανοι στο Κελι (7)
Παιδότοπος στο Κελι

δενδρο Κελι Μεσα (1) Κελι Μεσα (2) Κελι Μεσα (3) Κελι Μεσα (4) Κελι Μεσα (5) Χωριανοι στο Κελι (1) Χωριανοι στο Κελι (2) Χωριανοι στο Κελι (3) Χωριανοι στο Κελι (4) Χωριανοι στο Κελι (5) Χωριανοι στο Κελι (6) Χωριανοι στο Κελι (8) Χωριανοι στο Κελι (9) Χωριανοι στο Κελι (10) Χωριανοι στο Κελι (11)
Ελπίζει τα Χριστούγεννα να είναι όλα έτοιμα και εκεί να γίνει η Χριστουγεννιάτικη ρεβεγιόν του χωριού μας.

Στο σύντομο αυτό διάστημα  της προεδρίας του ο Γεράσιμος  έχει επιδείξει μία μεγάλη δραστηριότητα  η οποία δεν έχει περάσει απαρατήρητη από τους χωριανούς και αυτό φαίνετε από την βοήθεια που σχεδόν όλοι έχουν δηλώσει ότι θα του προσφέρουν.

 

Ο πρόεδρος του χωριού ευχαριστεί όλους τους παρακάτω  χωριανούς που τον βοήθησαν στις εργασίες που κάνει για την ανακαίνιση του κτιρίου του Κελιού και είναι:

 ο επίτροπος Σταθάτος Χαράλαμπος του Γεράσιμου,

ο Μαρούλης Λάμπρος του Γεράσιμου

ο  Μαρούλης Κώστας του Ιωσήφ,

ο Φανός Γεράσιμος του Μιχάλη,

ο Κατσιβέλης Οδυσσέας,

ο Χαρόβας Κώστας,

ο Ζαφειράτος Ξενοφώντας  και ο γιος του Νίκος ,

ο Άγγελος Χριστοφοράτος ο οποίος προσέφερε καρέκλες εις μνήμη της αείμνηστης συζύγου του Ελευθερίας , και τον Μαρούλη Διονύση που τις μετέφερε και τον Μαρούλη  Κώστα του Φώτη  και την σύζυγό του Ναταλία για πίνακες  και άλλα αντικείμενα που πρόσφεραν.

Όπως μας δήλωσε το έργο συνεχίζεται με την βοήθεια  και άλλων χωριανών

Ο Σύλλογός μας θα είναι κοντά του, όπως βέβαια ήταν και με όλους τους προηγούμενους προέδρους  και είμαστε σίγουροι ότι όλοι μαζί μπορούμε να επιτύχουμε πολλά για το χωριό και τους χωριανούς μας.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s