Για τον μακαριστό Ευσέβιο

Ευσέβιος

Πέρασαν  πολύ γρήγορα οι ημέρες  από την 15 Σεπτεμβρίου που εκοιμήθει ο μακαριστός  μοναχός Γέροντας Ευσέβιος, (κατά κόσμο Ευάγγελος Κούτσης), στην Ιερά Μονή Κηπουραίων Κεφαλλήνιας και με την ευκαιρία του σαραντάημερου μνημόσυνου του, καταθέτουμε αυτές τις σκέψεις μας με ιδιαίτερη  συγκίνηση, σε μια προσπάθεια να αποτίσουμε τον ανθρώπινο φόρο τιμής και να ευχηθούμε να έχει μακάρια και αιωνία ανάπαυση.

Ευσεβιοςα

Την απόφασή μας  αυτή, πέραν του ότι την επιβάλλει η ηθική μας υποχρέωση, επιβάλλεται επίσης και εκ του γεγονότος ότι ο μακαριστός γέροντας Ευσέβιος, καταγόταν απ’ την ιδιαίτερη πατρίδα μας, τα Καμιναράτα Κεφαλληνίας και από νεαρής ηλικίας θαυμάζαμε τον ευσεβή χαρακτήρα του.

Αργότερα και με την πάροδο των ετών ως συντοπίτες του που εντυπωσιαζόμασταν  ιδιαιτέρως με το έργο του, παρακολουθούσαμε την εξέλιξη του στον Μοναχισμό.

Μια αξιοθαύμαστη πορεία ενός μοναδικού Μοναχού, που για μισό και πλέον αιώνα δημιουργούσε υποδομές..

Μας συγκλόνιζε το αδιάκοπο και μέγα φιλανθρωπικό του έργο.

Είχε πάντοτε ένα φιλόστοργο πνεύμα και έναν ιδιαίτερο πατρικό λόγo προς τους πάσχοντες και τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

Μας εξέπληττε ότι καθήλωνε με τις θεόπνευστες διδαχές του, τις συμβουλές και τις παραινέσεις του, τους συνομιλητές του,

Μας εντυπωσίαζε η συνεχής εκδήλωση της ψυχικής του δύναμης και η προσπάθεια που κατέβαλε καθημερινά στην υποστήριξη της ύπαρξης, συντήρησης και λειτουργίας της Ιεράς Μονής.

Ενός ιερού χώρου που κοσμούσε και κοσμεί, πολύ περισσότερο σήμερα, την Παλική και ολόκληρη τη Κεφαλονιά, που εκτός  τόπου λατρείας και καταφύγιο των αδυνάτων της κοινωνίας μας είναι – και στο μέλλον μπορεί ακόμα περισσότερο – να αναδειχθεί και αξιοποιηθεί για την τουριστική  και πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας.

Στον γέροντα Ευσέβιο αναγνωρίζεται ότι από καταστροφικούς σεισμούς του 1953 ανοικοδόμησε εξ’ ολοκλήρου την Ιερά Μονή.

Οι σκέψεις μας αυτές  απηχούν στις καρδιές όλων των συμπατριωτών μας και πολύ κόσμου που είχε την τύχη να γνωρίσει τον θεοσέβεστατο Γεροντα Ευσεβιο.

 

Ως Πρόεδροι της Ένωσης Καλλιτεχνών & Λογοτεχνων Ηλιουπολης και Εικαστικος Επιμελητης της UNESCO Πειραιώς και Νήσων, και του Συλλόγου των Απανταχού Καμιναράδων ‘ Ο Προφήτης Ηλίας’ εκτιμούμε

 

– ότι πρέπει να προταθεί ανεπιφύλακτα και μάλιστα αφού προκύψουν οι όποιες ενέργειες της Ιεράς Συνόδου της Ανατολικής Ορθοδόξου Εκκλησίας για την οσιοποιηση του θεοσεβεστατου Γέροντος, του Μοναχού της μεγίστης προσφοράς στη Χριστιανική πίστη.

– Στηρίζουμε και θα βοηθήσουμε το μοναχό Θεοδόσιο που είναι σήμερα στο μοναστήρι και ζητάμε  να γίνουν όλες εκείνες οι ενέργειες ώστε να εξευρεθούν και άλλοι μοναχοί και το Ιερό αυτό Μοναστήρι να ξαναβρεί την αίγλη του παρελθόντος.

Ο Πρόεδρος

Της Ένωση Καλλιτεχνών

& Λογοτεχνών Ηλιούπολης

Στέλιος Μαρούλης

 

Ο Πρόεδρος

Του Συλλόγου των Απανταχού Καμιναράδων

‘Ο Προφήτης Ηλίας ‘

Ηλίας Γαλιατσάτος

Μαρουλης Στέλιος -Γαλιατσάτος Ηλίας

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s