Όχι στο κλείσιμο των Τ.Ε.Ι

Αθήνα 5-2-2013

 

                                                                                  Δελτίο Τύπου

 

Με έκπληξη και αγανάκτηση, πληροφορηθήκαμε το σχέδιο ‘Αθηνά’ της κυβέρνησης  για την ανασυγκρότηση των Α.Ε.Ι  &  Τ.Ε.Ι της χώρας.

Σε μία εποχή που η Ελληνική οικογένεια μαστίζεται και στενάζει από την οικονομική εξαθλίωση που της επέβαλαν, έρχεται το σχέδιο ΄ Αθηνά ΄ να δώσει την χαριστική βολή  τόσο στις οικογένειες των φοιτητών όσο και στις τοπικές κοινωνίες, οι οποίες θα οδηγηθούν στον μαρασμό  και στην πείνα.

 

Η απόφαση της Κυβέρνησης  έχει σκοπό, όχι την αναβάθμιση της παιδείας,   που δυστυχώς με τις συνεχείς περικοπές  πάει από το κακό στο χειρότερο,  με σχολεία να υπολειτουργούν, χωρίς   θέρμανση , εκπαιδευτικούς και υποδομές, αλλά την ακόμα μεγαλύτερη μείωση των λειτουργικών εξόδων  χωρίς μελέτη και αξιοκρατικά κριτήρια, αγνοώντας τις επιπτώσεις στους φοιτητές και στις οικογένειές τους, το εκπαιδευτικό και διοικητικό προσωπικό των ιδρυμάτων,  αλλά και στις τοπικές κοινωνίες και τα μεγάλα προβλήματα που θα επιφέρει σ΄αυτές.

 

Για μεν τους  φοιτητές και τις οικογένειές τους θα είναι καταστροφικό γιατί  καλούνται να μετακομίσουν σε άλλη πόλη με τεράστιο οικονομικό κόστος και σε πολλές περιπτώσεις θα  υποχρεωθούν να αλλάξουν αντικείμενο σπουδών και μάλιστα  ευρισκόμενοι λίγο μόνο πριν πάρουν το πτυχίο τους.

Δεν είναι λίγοι οι φοιτητές που θα αναγκαστούν να εγκαταλείψουν τις σπουδές τους,  μη αντέχοντας το κόστος μετεγκατάστασης ή μη δεχόμενοι την αλλαγή της κατεύθυνσης που επέλεξαν.

 

Οι Τοπικές Κοινωνίες  είχαν προσαρμοστεί και  δεκάδες συμπολίτες μας είχαν επενδύσει πάνω στην υπάρχουσα κατάσταση είτε με την  κατασκευή κατοικιών είτε με μικρές επιχειρήσεις που είχαν ανοίξει λαμβάνοντας για το σκοπό αυτό μεγάλα δάνεια.

Αν φύγουν τα Τ.Ε.Ι, όλοι αυτοί θα καταστραφούν χωρίς το κράτος να ενδιαφερθεί αν οι τράπεζες τους κατάσχουν τις περιουσίες τους.

Το Ληξούρι τα τελευταία χρόνια έχει ερημοποιηθεί από την απόφαση της κυβέρνησης να μεταφέρει τις δημόσιες υπηρεσίες στο Αργοστόλι. Αν φύγουν και τα Τ.Ε.Ι  θα είναι η ταφόπλακα για την περιοχή.

Ο Σύλλογός μας καλεί την κυβέρνηση όχι μόνο να ανακαλέσει την απαράδεκτη αυτή απόφαση  αλλά να ενισχύσει τα Τ.Ε.Ι  με υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό ώστε να επιτελέσουν τον σκοπό και τον ρόλο τους.

Ο Σύλλογός μας συμμετέχει στον αγώνα που δίνουν οι φορείς και οι κάτοικοι του νομού και καλεί όλους τους  Κεφαλονίτικους Συλλόγους της Αττικής   σε κοινό μέτωπο και αγώνα,  για να υποχρεώσουμε την κυβέρνηση να ανακαλέσει αυτή την απαράδεκτη απόφαση.

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

     Ο Πρόεδρος                                                               Ο Γ. Γραμματέας

Γαλιατσάτος Ηλίας                                                            Χάρης Ρηγάτος

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s