Καταστράφηκε το νεκροταφείο

Η μεγάλη θεομηνία που έπληξε το νησί μας χθες  την ημέρα του Σταυρού  14 Σεπτεμβρίου,  επέφερε μεγάλες καταστροφές σε πολλά μέρη  του νομού με κατολισθήσεις  πλημυρισμένα σπίτια κ.λ.π.

Το χωριό μας δυστυχώς δεν έμεινε αλώβητο από την καταστροφή. Εκτός των χειμάρρων που μετατράπηκαν οι δρόμοι, (έτσι και αλλιώς με την παραμικρή βροχή οι δρόμοι μετατρέπονται σε ορμητικά ποτάμια αφού δεν υπάρχουν στις άκρες οι γνωστές μας γράνες), πολλά σπίτια πλημμύρισαν και αρκετές ξερολιθιές έπεσαν.

Δεν έφτανε όμως μόνο αυτό.

το τοιχίο και οι τάφοι πριν την καταστροφή

Οι τεράστιες ποσότητες νερού, σε συνεργασία με πολλά λάθη που έχουν γίνει τόσο στο παρελθόν όσο και πολύ πρόσφατα είχαν σαν αποτέλεσμα να πέσει το δυτικό τοιχίο στο νεκροταφείο και να καταστραφούν πάνω από 10 τάφοι.

Ο Μαρούλης Διονύσης μπροστά στα κατεστραμένα μνήματα ένα από τα οποία είναι το οικογενειακό του

Εκτός από την δυτική σειρά με τους τάφους  το νεκροταφείο γέμισε από χώματα και πολλοί τάφοι σκεπάστηκαν στην Ανατολική πλευρά από την λάσπη.

Αγανακτισμένοι οι συγχωριανοί προσπαθούσαν να βρουν τους αρμοδίους  και πάρα πολλοί από αυτούς, επικοινώνησαν με τον πρόεδρο του Συλλόγου μας  για να παρέμβει και αυτός.

Ο δημοτικός σύμβουλος και φίλος του χωριού μας κ, Διονύσης Αραβαντινός στο χθεσινό δημοτικό Συμβούλιο έθεσε το θέμα και κάλεσε τον δήμαρχο και τους αρμοδίους να επιληφθούν άμεσα και να βρουν λύση, τονίζοντας ότι  πολλά μνήματα είναι ανοικτά και σε κοινή θέα τα οστά.

Τόσο ο δήμαρχος κ.  Αλέκος Παρίσης όσο και ο αντιδήμαρχος κ.  Θεοφιλάτος Ευάγγελος δήλωσαν ότι  έχουν γίνει μεγάλες καταστροφές στο νομό από την καταιγίδα  και ανάλογα με την σοβαρότητα της κάθε μίας θα μπουν σε προτεραιότητα και πιστεύουν ότι μέσα σε λίγο χρόνο θα αποκατασταθούν οι ζημιές.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s