Επίσκεψη νηπιαγωγείου στο Μουσείο

Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα μουσείων τα παιδιά του νηπιαγωγείου Παλικής και οι δασκάλες τους πραγματοποίησαν στο Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων και πρώην ελαιοτριβείο, επίσκεψη.


Το Δ.Σ του Συλλόγου Καμιναράδων συγχαίρει την άξια νηπιαγωγό και Σταθάτου Ντίνα και τις άλλες δύο συναδέλφους της για την

πρωτοβουλία τους να επισκεφτούν τα μικρά παιδιά  το Λαογραφικό Μουσείο Καμιναράτων και να διδαχθούν τον τρόπο επεξεργασίας και παραγωγής Λαδιού, συγχρόνως δε να δουν τα παλιά εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι κάτοικοι για τις εργασίες τους.


Πιστεύουμε ότι και άλλα σχολεία και δάσκαλοι θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους και το Μουσείο μας θα γίνει ένας ζωντανός και δημιουργικός χώρος μέσα από τον οποίο οι μαθητές θα διδάσκονται στην πράξη τον τρόπο που ζούσαν εργάζονταν και δραστηριοποιούνταν οι πρόγονοί μας.

Ο Σύλλογός μας έχει κάνει μία τεράστια προσπάθεια και έχει καταφέρει να είναι σήμερα το κτίριο του Μουσείου σε μία ικανοποιητική κατάσταση. Χρειάζεται όμως ακόμα κάποιες παρεμβάσεις τόσο στον εξωτερικό χώρο όσο και στον εσωτερικό για τις οποίες οι αρμόδιοι φορείς αν και έχουν υποσχεθεί δεν έχει γίνει τίποτα.
Πριν 2 χρόνια είχε βγει μία εργολαβία από τον τότε δήμο Παλικής. Ξεκίνησαν κάποιες εργασίες και τοποθέτησαν κάγκελα στον εξωτερικό χώρο και ξαφνικά σταμάτησαν. Έκτοτε τίποτα. Για να δούμε πόσο θα περιμένουμε……..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s