Έργα στην εκκλησία

Ολοκληρώνονται σιγά -σιγά τα έργα στον περιβάλλοντα χώρο της εκκλησίας του χωριού μας αλλάζοντας και ομορφαίνοντας την όψη της περιοχής.


Σε πρώτη φάση πριν μερικά χρόνια ο Σύλλογός μας χρηματοδότησε την πλακόστρωση του προαυλίου και του μουράγιου αλλά και την κατασκευή δύο τουαλετών που τόσο ήταν αναγκαίες.

Ακολούθως το νέο εκκλησιαστικό συμβούλιο έκανε μία πολύ σημαντική παρέμβαση και άλλαξε την εκκλησία μας μέσα και έξω με βάψιμο και συντήρησει όλων των εικόνων και ξύλινων επιφανειών.
Και πριν μερικές ημέρες τα έργα σχεδόν ολοκληρώθηκαν με την σημαντικότατη βοήθεια όλων των χωριανών  είτε οικονομικά είτε υλικά.
Έτσι έγινε μία σημαντικότατη παρέμβαση στην νότια και δυτική της πλευράς με τη κατασκευή της πίσω εισόδου και ενός νέου πορτονιού καθώς και την κατασκευή του δυτικού τοιχίου σχεδόν 20 μέτρα μήκους και 4 μέτρων ύψους.


Στην κατασκευή του τοιχίου εκτός των χωριανών πού ενίσχυσαν το εκκλησιαστικό συμβούλιο με χρήματα σημαντικότατη συμβολή είχα: Τα αδέλφια Ανδρέας και Παναγής Αντωνάτος του Γεράσιμου οι οποίοι διέθεσαν τα μηχανήματά τους για την εσκαθή των θεμελίων και την προσφορά της πέτρας.
Επίσης μετέφεραν δωρεάν την άμμο η εταιρεία των Αφοι Μαρούλη του Καμινάρη
Ο Σύλλογός μας ενίσχυσε την κατασκευή του με 500 €.
Θέλουμε να συγχαρούμε όλους όσους βοήθησαν στην ολοκλήρωση του έργου
Το έργο τελικά εστοίχισε 1800€ για το χτίσιμο 700 για τα τσιμέντα και 800 για το πορτόνι.
Απομένει εντός ολίγων ημερών η κατασκευή  εντός του Βράχου ενός εικονοστάσι όπου θα τοποθετηθεί μέσα η εικόνα που απεικονίζει τον Σωτήρα Χρηστό με την Παναγία, η οποία βρέθηκε κατά την εκσκαφή των θεμελίων.Γίνονται ενέργειες από τον Σύλλογό μας και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο να συγκεντρωθούν χρήματα για να συνεχιστεί το τοιχίο άλλα 3 μέτρα ψηλά έτσι ώστε στο επάνω μέρος και στο επίπεδο του Μουσείου να δημιουργηθεί μία πλατεία που τόσο έχουμε ανάγκη. Είμαστε σίγουροι ότι όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα οι συγχωριανοί για μία ακόμα φορά θα ανταποκριθούν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s