Τίμησαν τους Ιταλούς Δημάρχους

Στην Ιταλία οι Κεφαλόνιτες
Με πρωτοβουλία του Σταθάτου Διονύση του Βαγγέλη  14 Κεφαλονίτες από τους οποίους οι 7 ήταν Καμιναράδες πήγαν στην Ιταλία  για να τιμήσουν τους δύο δημάρχους που προσέφεραν τον μισθό τους ως συμπαράσταση στον δοκιμαζόμενο Ελληνικό λαό
Στα ταξίδι συμμετείχαν οι: Διονύσης και Νίκος Σταθάτος του Βαγγέλη Γιάννης Σταθάτος του Πέτρου Σταθάτος Φώτης του Θεόδωρου και η αρραβωνιαστικιά του και ο Νίκος και ο Μιχάλης  Λυκούδης παιδιά της Σταθάτου Θεοδοσίας  του Φώτη(Καιρη)


Συγκεκριμένα, ο Μάρκο Γκάλντι, δήμαρχος της κωμόπολης Κάβα Ντέι Τιρένι, έξω από την πόλη Σαλέρνο της Νότιας Ιταλίας, αποφάσισε να προσφέρει το μισθό του ύψους 1.100 ευρώ για τον ελληνικό λαό.
.
Ο ίδιος έκανε γνωστή την απόφασή του με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Κομισιόν,  Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, τον Ιταλό πρωθυπουργό, Μάριο Μόντι και τον Έλληνα πρωθυπουργό, Λουκά Παπαδήμο.
Η καταβολή του μισθού του Γκάλντι υπέρ της χώρας μας, θα ξεκινήσει από τον τρέχοντα μήνα.
Στην επιστολή του, ο Ιταλός δήμαρχος αναφέρει: «Στην Ευρώπη, υπάρχει ένας λαός που λέει ότι δεν έχει αδέλφια. Και σε αυτή την ιστορική στιγμή, έχει δίκιο. Κανένας στον κόσμο δεν φέρεται με αδελφοσύνη προς τον ελληνικό λαό».
«Η Ευρώπη, σήμερα κρίνεται» επισημαίνει και τονίζει ότι «αν εγκαταλείψει την Ελλάδα, θα απορρίψει οριστικά μια συγκεκριμένη ιδέα της Ευρώπης, εκείνη την ιδέα της Ευρώπης, που θέλουμε και αγαπάμε».
Στην ίδια κίνηση προέβη και ο δήμαρχος της κωμόπολης Μπαρονίσι, Τζοβάνι Μοσκατιέλο, ενισχύοντας τη χώρα μας με το μισθό του, που αντιστοιχεί σε 780 ευρώ.
Την  Ελληνική αποστολή υποδέχτηκαν με μεγάλο ενθουσιασμό οι δήμαρχοι και οι κάτοικοι των πόλεων και τους βράβευσαν .
Οι δικοί μας δήμαρχοι αλήθεια τι έκαναν……………

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s