ΤΑΦΙΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΗΨΗ

Όπως οι περισσότεροι αρχαιολογικοί χώροι έτσι και το ιστορικό μοναστήρι του Ταφιού έχει εδώ και δεκαετίες εγκαταλειφθεί στην τύχη του από τους αρμοδίους.
Έτσι μετά την καταστροφή της παλιάς ιστορικής μονής της Αγίας Παρασκευής και την κατασκευή στην θέση της ενός εξωκλησιού με τσιμεντόλιθους έχει παρατηθεί στην μοίρα του και κάθε μέρα που περνά καταστρέφεται όλο και περισσότερο.


Μοναδική παρέμβαση τα τελευταία 20 χρόνια η περίφραξή του από τον Σύλλογο των Απανταχού Καμιναράδων με την ελπίδα ότι θα ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι και θα κάνουν κάτι επιτέλους.
Δυστυχώς  τίποτα. Η ιστορική  βρύση σχεδόν έχει καταστραφεί από τα γίδια, η μοναδική βορινή σκαλιστή είσοδος είναι θέμα χρόνου να πέσει και η νέα εκκλησία (έκτρωμα ) στην θέσει της παλιάς  σε λίγο θα έχει καταστραφεί.
Η εφημερίδα Έθνος ασχολήθηκε με το θέμα στο Κυριακάτικο φύλλο της το Πάσχα  κατηγορώντας όλους για την κατάντια μας και την εγκατάλειψη που υπάρχει.
Ελπίζουμε κάποιος επιτέλους να ασχοληθεί σοβαρά, ΚΑΙ ΣΕ ΠΡΏΤΗ ΦΆΣΗ ΝΑ ΓΛΥΤΏΣΟΥΜΕ ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ την Πύλη και την βρύση. Για να δούμε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s