Η Έκθεση ζωγραφικής και φωτογραφίας στο Μουσείο Καμιναράτων στις 7 Αυγουστου

Όταν οραματιστήκαμε την διοργάνωση έκθεση ζωγραφικής από Καμιναράδες ζωγράφους, ποτέ δεν φανταζόμαστε ότι αφ ενός μεν  θα υπήρχαν τόσοι πολλοί χωριανοί που ασχολούνταν με τις εικαστικές τέχνες και μάλιστα με τόσο μεγάλο ταλέντο, αλλά και ότι θα είχε τόσο μεγάλη επιτυχία η εκδήλωση.

Το εγχείρημα ανέλαβε να το υλοποιήσει ο γνωστός πλέον για το ταλέντο του και το μεράκι του για την ζωγραφική, Μαρούλης Στέλιος του Παρασκευά.

    

   

 

Από την αρχή του καλοκαιριού ήλθε σε επικοινωνία με αρκετούς ζωγράφους του χωριού και τελικά το αποτέλεσμα το είδαμε όλοι όσοι ευτυχίσαμε να είμαστε στα εγκαίνια στις 7 Αυγούστου αλλά και στις επόμενες 13 ημέρες που ήταν ανοικτή η έκθεση.

Πάνω από500 άτομα πέρασαν από την έκθεση και  έμειναν πραγματικά ενθουσιασμένοι όχι μόνο από τις δημιουργίες των καλλιτεχνών αλλά και από την έκθεση φωτογραφίας με παλιούς χωριανούς και τοπία που έφεραν στις μνήμες μας αγαπημένα πρόσωπα  που σήμερα δεν είναι μεταξύ μας.

Το Δ. Σ του Συλλόγου είχε φροντίσει  για όλα και με την βοήθεια του Αντιδημάρχου κ. Θεοφιλάτου Βαγγέλη ο οποίος μας έστειλε τέσσερις εργάτες, καθαρίσαμε όλον τον περιβάλλοντα και εσωτερικό χώρο του Μουσείου όσο καμία άλλη φορά και οι επισκέπτες θαύμασαν αυτόν το ιερό χώρο που  έχει δημιουργηθεί από τον Σύλλογό μας με ελάχιστη βοήθεια, σχεδόν μηδενική, από την πολιτεία, παρά τις πολλές υποσχέσεις που είχαμε στο παρελθόν.

Οι ζωγράφοι

Στην έκθεση συμμετείχαν οι παρακάτω ζωγράφοι:

Βασιλάτου Πόπη του Γιώργου  Γαλύφου Αγγελική 

Λυκούδη Ελπίδα Μαρούλη Αρετή του Σταύρου

Μαρούλη Μαριάννα του Χριστόφορου

Μαρούλη Μαρία του Μενέλαου 

 Μαρούλης Διονύσης του Λάμπρου,

Μαρούλης Στέλιος του Παρασκευά

  Μπάκας Δημήτρης 

Βασιλική Φανού σύζυγος Δημητρίου

Σπυράτου Ανεζήνα

Συμμετείχαν επίσης  οι φίλοι μας ζωγράφοι

Καραπάνος  Δημήτρης

Σπυράτου Ευαγγελία (Λίτσα) από τον Αθέρα.

Σχίζας Γιώργος 

Οι μικροί νέοι ταλαντούχοι ζωγράφοι

Αντωνάτου Αναστασία

Η Μάχα Ουρανία κόρη Μαρούλης Ελένης

Η Μπάκα  Μαρία κόρη Μαρούλης Ελευθερίας

Ο Πατατανές Δημήτρης της Ευδοξίας Μαρούλη

 

ΔΩΡΕΕΣ

Εμπλουτίζεται η συλλογή μας με έργα που δώρισαν στο Μουσείο και στον Σύλλογο οι ζωγράφοι.

 

Έτσι μετά τα έργα που μας έχουν χαρίσει ο Μαρούλης Στέλιος, ο κ. Λένης Γιώργος  και  ο κ. Παναγής Γαβριελάτος, προσέφεραν έργα τους για το Μουσείο του χωριού η  κ. Φανού Βασιλική συζ Δημητρίου, ο κ. Μαρούλης Διονύσης του Λάμπρου  και ο κ. Σχίζας Γιώργος.

Το Δ.Σ του Συλλόγου τους ευχαριστεί πολύ  γι αυτήν την ευγενική προσφορά τους.

 

Ο Σύλλογός μας θα προσπαθήσει κάθε χρόνο να διοργανώνει τέτοιες εκδηλώσεις παρουσιάζοντας όχι μόνο τα έργα ζωγράφων αλλά και άλλων χωριανών μας που έχουν να παρουσιάσουν κάποια δραστηριότητα και έχουν κάποια καλλιτεχνική φλέβα.

Ευτυχώς έχουμε άτομα που εκτός της ζωγραφική, ασχολούνται με την ποίηση την λαογραφία και άλλες τέχνες και θέλουμε αν και αυτοί το επιθυμούν, να παρουσιάσουμε στον ιερό χώρο του Μουσείου μας τα έργα τους.

Στα εγκαίνια της έκθεσης παραβρέθηκαν ο Αντιδήμαρχος κ. Βαγγέλης Θεοφιλάτος ο Δημοτικός σύμβουλος κ. Διονύσης Αραβαντινός  και ο χωριανός μας πρώην αντιδήμαρχος κ. Μαρούλης Διονύσης.

Ευχαριστούμε: Τους  ζωγράφους που συμμετείχαν στην έκθεση την Χρυσούλα Φανού του Χρήστου, η οποία ανέλαβε να παρουσιάση την εκδήλωση τον Αντιδήμαρχο κ. Βαγγέλη  Θεοφιλάτο,  τους τέσσερις εργάτες του δήμου και την Φανού Βρισηίδα που βοήθησαν ώστε ο χώρος του Μουσείου να λάμπει από καθαριότητα.

  


 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s