ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ


ΕΚΛΟΓΕΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ 7 -11-2010

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΘΑ ΤΟ ΕΧΟΥΜΕ  ΣΤΙΣ 31  ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ . ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΕΚΛΕΞΟΥΜΕ  ΙΚΑΝΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ.

Στις 7 και όπως διαφαίνεται και στις 14 Νοεμβρίου, καλούμαστε να εκλέξουμε για πρώτη φορά με τον νέο νόμο για την Τοπική Αυτοδιοίκηση «Καλλικράτη», τους ΄τοπικούς άρχοντες΄ που θα αναλάβουν την τύχη  του ενιαίου πλέον νέου δήμου Κεφαλονιάς και της νέας Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Πάνω από 1000 Κεφαλονίτες τόσο στα Δημοτικά όσο και στα Περιφερειακά ψηφοδέλτια, είναι οι εν δυνάμει  σωτήρες του τόπου!!!!!! και καλούμαστε μεταξύ αυτών να εκλέξουμε αυτούς οι οποίοι στις 31 Δεκεμβρίου θα παραλάβουν τους νέους φορείς για να τους λειτουργήσουν

Πρέπει να γνωρίζουν όμως ότι θα αναλάβουν συγχρόνως προβλήματα που χρόνια επιζητούν λύση και θα πρέπει να ελέγξουν δεκάδες υπηρεσίες και οργανισμούς με εκατοντάδες υπαλλήλους, οι οποίοι πρέπει επιτέλους να δουλέψουν για τον πολίτη.

Επιπλέον θα πρέπει να έχουν τις γνώσεις για να διαχειριστούν τα χρήματα που εισπράττουν τόσο από ιδίους πόρους όσο και από το κράτος,

Καθώς και να εισπράξουν χρέη εκατομ. ευρώ που τους χρωστούν, αλλά και να βρουν τρόπο να εξοφλήσουν χρέη που αγγίζουν τα 60 εκατ. ευρώ που κληρονομούν από τους 8 παλαιούς δήμους.

Πρέπει να έχουν γνώσεις και εμπειρία για να αξιοποιήσουν τα προγράμματα της ευρωπαϊκής ένωσης.

Θα καλεστούν να βρουν λύσεις σε  εκατοντάδες μικρά ή μεγάλα προβλήματα που θα κληρονομήσουν ή θα παρουσιαστούν.

Για όλα αυτά αλλά και πολλά περισσότερα ,πρέπει όλοι εμείς να επιλέξουμε με μοναδικό γνώμονα την εμπειρία, τις γνώσεις και την θέληση για προσφορά των υποψηφίων, οι οποίοι για πρώτη φορά επιτέλους πρέπει να κοιτάξουν κατάματα τον κόσμο και να μην υποσχεθούν πράγματα τα οποία είναι ανέφικτο να γίνουν.

Ο κόσμος έχει αγανακτήσει δίκαια από την μέχρι σήμερα στάση των πολιτικών και φτάσαμε στο σημείο να μην μπορούν να συμπληρώσουν οι παρατάξεις τα ψηφοδέλτιά τους.

Είναι τραγικό το γεγονός ότι για να συμπληρώσουν τα ψηφοδέλτια ιδιαίτερα στα χωριά, επιστρατεύουν 2 και 3 άτομα από την ίδια οικογένεια, άτομα που μπαίνουν μόνο και μόνο γιατί τους υποσχέθηκαν εργασία και γίνετε κωμικό όταν είναι υποψήφιοι σε κάποιο χωριό άτομα από άλλα μέρη που ούτε καν γνωρίζουν που πέφτει το μέρος αυτό.

Η ψήφος μας λοιπόν πρέπει να είναι θετική, να επιλέξουμε με γνώμονα το συμφέρον του τόπου και όχι αρνητική, φιλική ή οικογενειακή.

Πρέπει να ξέρουμε ότι οποιαδήποτε άλλη σκέψη μπορεί να είναι πρόσκαιρα  σωστή αλλά η μη εκλογή των καταλληλότερων προσώπων, είναι σίγουρο ότι θα βλάψει μελλοντικά τον τόπο.

ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΕΣ

«Ιόνιον Αρχιπέλαγος» Υποψήφιος Περιφερειάρχης Ηλίας Μπεριάτος – Αντιπεριφερειάρχης Γεωργάτος Διονύσης νυν Νομάρχης.

«Επτανησιακής Αναγέννησης» Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γιώργος Καλούδης – Αντιπεριφερειάρχης Φόρτες Γεράσιμος.

«Νέα – Ιόνιος Πολιτεία», Σπύρος Σπύρου- Αντιπεριφερειάρχης Σωτήρης Κουρής.

«Λαϊκή Συσπείρωση» Υποψήφιος Περιφερειάρχης Γουλής Θεόδωρος -Αντιπεριφερειάρχης Μαντζουράτος Δημήτρης.

«ΑΝ.Α.Σ.Α» Υποψήφιος Γαλιατσάτος Θεόδωρος – Αντιπεριφερειάρχης Παναγής   Δρακουλόγκωνας.


«Αριστερή Κίνηση Ιονίου» Σωτήρης Βλάχος – Αντιπεριφερειάρχης  Γεράσιμος Καππάτος


ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ  ΔΗΜΑΡΧΟΙ

«Νέα Εποχή για την Κεφαλονιά»

Υποψήφιος δήμαρχος ειναι ο κ.  Μάρκος Κοτσιλίνης: Δήμαρχος Πυλάρου από το1999-2010.  Υποστηρίζεται από το ΠΑΣΟΚ .

Για το Δημοτικό Συμβούλιο είναι υποψήφιοι με τον συνδιασμό του οι χωριανοί:

Διονύσης Μαρούλης του Χαράλαμπου  με μεγάλη εμπειρία και προσφορά τόσο στο χωριό όπου  είχεδιατελέσει 8 χρόνια σύμβουλος και άλλα 8 χρόνια ως πάρεδρος, όσο και στο δήμο Παλικής όπου ήταν τα τελευταία  4 χρόνια Αντιδήμάρχος  και προσέφερε πάρα πολλά.

.

Ο Κατσιβέλης Σπύρος πρώην Δήμαρχος Παλικής με πολύ μεγάλη προσφορά και έργα, ένα από τα οποία είναι  η πρόσβαση στην Πλατιά Άμμο.

Υποψήφιοι  με τον συνδιασμό του για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού είναι :

Βασιλάτος Κώστας του Νικολάου, οικοδόμος

Μαρούλη Ευαγγελία του Γεράσιμου, ξενοδοχο-υπάληλος

Μαρούλης Νίκος του Σπυράγγελου, κτηνοτρόφος

Φώτης Ρηγάτος του Βαγγέλη νυν πάρεδρος του χωριού

«Ισχυρή Κεφαλονιά»

Υποψήφιος δήμαρχος ειναι ο κ. Αλέκος Παρίσης: Είναι ο πρώην βουλευτής του νομού και στηρίζεται από τη ΝΔ.

Υποψήφιος με τον συνδιασμό του για το Δημοτικο συμβούλιο ειναι ο χωριανός

κ. Δημήτρης Διονυσάτος του Κώστα επιχειρηματίας


Υποψήφιοι  με τον συνδιασμό του για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού είναι :

Διονυσάτου Μαρία του Αγγέλου ,ελεύθερος επαγγελματίας .

Σταθάτος Γεράσιμος του Γρηγόρη , κτηνοτρόφος.

Σταθάτου Φωτεινή του Σταμάτη σύζ. Γερασίμου νοσηλεύτρια

Φλαμπουράρης Γεράσιμος του Χαράλαμπου, δημότης Ληξουρίου!!!!!!!

«Ανεξάρτητη Αγαπημένη Κεφαλονιά»

Υποψήφιος δήμαρχος ειναι ο κ. Θεόφιλος Μιχαλάτος νυν δήμαρχος Λειβαθούς .

Υποψήφιοι  με τον συνδιασμό του για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού είναι :

Λιάτος Χαρίλαος του Βασιλείου,  αγρότης  δημότης Ληξουρίου

Μαρούλη Μαρία του Μενελάου. Δημότης Ληξουρίου

Μαρούλης Επαμεινώνδας του Αθανασίου. Υπάληλος

«Λαϊκή Συσπείρωση»

Υποψήφιος δήμαρχος ειναι ο κ.Γκισγκίνης Νίκος. Υποστηρίζεται από το ΚΚΕ


Για το δημοτικό Συμβούλιο είναι υποψήφιοι οι συγχωριανοί:

Βασιλάτος Βασίλειος του Χρήστου, κτηνοτρόφος.

Μαρούλης Σπυρίδωνας του Γεωργίου, ελεύθερος επαγγελματίας.

Λιάτος Γεράσιμος του Εμμανουήλ, ελεύθερος επαγγελματίας

Υποψήφιοι  με τον συνδιασμό του για το Τοπικό Συμβούλιο του χωριού είναι :

Βασιλάτου Χρυσούλα του Αποστόλη  Ξενοδοχο-υπάλληλος

Γόγλης Σπύρος του Παναγιώτη δάσκαλος

Λιάτος Γεράσιμος του Σωτήρη συνταξιούχος οικοδόμος

Το Διοικητικό  Συμβούλιο του Συλλόγου μας εύχεται κάθε επιτυχία στους υποψηφίους χωριανούς και καλούμε όλους να επιλέξουν με γνώμονα το  καλό του τόπου .

Δυστυχώς δεν έχουμε φωτογραφίες όλων των υποψηφίων για να τις δημοσιεύσουμε.

Όποιος επιθυμεί μπορεί να μας τις στείλει για να τις βάλουμε στο άρθρο.

5 comments

 1. Μόνο επι χούντας… υπήρχε… λογοκρισία… & έσβηναν… σχόλια & κείμενα… δεν ήξερα πως σας πείραξε τόσο πολύ το σχολιό μου… & Φροντίσατε άρον άρον… να το διαγράψετε… μην τυχόν διαβαστεί & από άλλους… & σας κάνω ζημία στον προεκλογικό αγώνα σας…
  Υ.Σ Λυπάμαι πραγματικά… αλήθεια? αυτή είναι η δημοκρατία που ονειρεύστε…? αντί να συζητάτε & να απαντάτε… να διεγράφετε σχόλια συγχωριανών σας…?
  Ευχαριστώ πάντως που με ακούσατε… κατόπιν εορτής βέβαια… & βάλατε & φωτογραφίες & άλλων συγχωριανών… εκτός των… »δικών σας…»…

  • Αγαπητέ μικρέ φίλε μας, προφανώς δεν μας γνωρίζεις καλά για να βγάζεις τέτοια συμπεράσματα.
   Θα θέλαμε να μας γνωρίσεις από κοντά και αν θέλεις να μας βοηθήσεις τόσο στην έκδοση της εφημερίδας όσο και στο στήσιμο της ιστοσελίδας μας και όπως φαίνεται θα έχεις μια ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΚΑΙ ΟΥΔΕΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ την οποία εμείς στο Δ.Σ του Συλλόγου όπως μας κατηγορείς δεν έχουμε.
   Πρέπει όμως να σου επισημάνω ότι ευτυχώς στο Δ.Σ του Συλλόγου μας υπάρχουν άτομα όλου του πολιτικού φάσματος και ο Σύλλογός μας τα τελευταία 20 χρόνια έχει μια ακομμάτιστη γραμμή και γι αυτό έχει την αποδοχή και την συμπαράσταση όλων των χωριανών.
   Για την ταμπακιέρα τώρα. Δεν είμαστε ούτε επαγγελματίες ούτε αργόσχολοι για να είμαστε όλη μέρα πάνω στο υπολογιστή.
   Έτσι όταν κάναμε το άρθρο για τις εκλογές βάλαμε τις φωτογραφίες σε όσους υποψηφίους μας τις έστειλαν ή τις είχαμε. στην πορεία βάζουμε σε όσους μας τις στέλνουν ή τις βρίσκουμε.
   Γι αυτό μην είσαι τόσο άδικος και καλό είναι να μην κρύβεσαι πίσω από την ανωνυμία του bianko-nero1897@hotmail.com ,αλλά να επικοινωνήσεις με τον πρόεδρο του Συλλόγου στο 6977318087 ή με οποιοδήποτε άλλο μέλος του Δ.Σ ,για να μας καταθέσεις τις προτάσεις και τις απόψεις σου και να βοηθήσει και εσύ το Σύλλογο και το χωριό μας που ελπίζουμε ότι το αγαπάς και θέλεις να αναπτύσσετε. .
   Περιμένουμε

 2. Ισώς είμουν άδικος, ίσως & όχι… δεν άναφέρθηκα στον σύλλογο & στο έργο του… η προσφαρά, τα έργα & η αγάπη σας για το χωριό, είναι υπεράνω κάθε κριτικής & σας βγάζω το καπέλο ειλικρινά!!!! Ένα σχόλιο καλοπροαίρετο έκανα για συγκεκριμένο θέμα το οποίο όμως διαγράφηκε… για αύτο είμουν απότομος στο δεύτερο μου σχόλιο… γιατί αν διαβαστούν από κάποιον τρίτο όλα αυτά… θα με περάσει για κακοπροαίρετο & θα βρεθώ εκτεθημένος επειδή σβήστηκε το αρχικό μου σχόλιο.. & ο λόγος για τον οποίο σας έγραψα…
  ***Όσο για την ανωνυμία που γράψατε πως κρύβομαι από πίσω της… θα σας παραπέμψω στο: http://www.kaminarata.gr/?p=56 όπου πάλι είχα γράψει σχόλιο & πάλι ανώνυμο πριν μερκούς μήνες, υπέρ του συλλόγου εκείνη τη φορά… τότε δεν μου γράψατε πως κρύβομαι πίσω απο την ανωνυμία… ενώ τώρα το κάνατε!!!! Ακόμα & αν κάνω λάθος, υπερασπιστητε το δικαίωμα να έχώ αντίθετη άποψη από τη δική σας… το ίδιο θα κάνω & εγώ… Η ανωνυμία στο διαδίκτυο έχει δυο επίπεδα το επιφανειακό & το ουσιαστικό, υπάρχει η ασυδοσία, υπάρχει η ανωνυμία, υπάρχει & η βλακωνυμία…» αν θεωρείτε πως όσα έγραψα είναι κακόβουλά… & πως πίσω από την ανωνυμία μου κρύβεται «ΑΣΥΔΟΣΊΑ & ΒΛΑΚΩΝΥΜΊΑ» & πως ήθελα να σας βλάψω με όσα έγραψα, τότε μπορώ να σας στήλω (όνομα, επίθετο, διευθυνση, τηλέφωνο, καθώς & ότι άλλο μου ζητηθεί…) αν όμως θεωρείτε πως όσα έγραψα ήταν καλοπροαίρετα & δεν είχαν κακό σκοπό… σας παρακαλώ να σεβαστείτε την ανωνυμία μου & την άποψη μου…
  Υ.Σ. Το θέμα για μένα θεωρείται λήξαν… & αν υπερέβαλα εαυτόν σε κάποια σημεία συγχωρέστε το νεαρόν της ηλικίας μου. Νιώθω μεγάλη εκτίμηση & σεβασμό προς το σύλλογο & την προσπάθεια που κάνετε!!! Σας ευχαρίστω για τον χρόνο & τον χώρο που μου δώσατε για να εκφρασω ελεύθερα τις «ανώνυμες» απόψεις μου… μα δεν θα σας ταλαιπωρήσω ξανά, ούτε ανώνυμα ούτε επώνυμα…
  **Με πολύ αγάπη από έναν μικρό επαγγελματία..αργόσχολο φίλο σας που βρίσκετε όλη μέρα πάνω από έναν υπολογιστή…

  • Μικρέ μας φίλε, μπορεί και εμείς να είμαστε λίγο απότομοι αλλά θεωρούμε το θέμα λήξαν.
   Εκτιμούμε πολύ το γεγονός ότι μας διαβάζεις, αλλά θα θέλαμε ειλικρινά να ασχοληθείς ενεργά με τον σύλλογο και την εφημερίδα, γιατί φαίνετε από το γράψιμο σου ότι και φαντασία έχεις και έξυπνος είσαι αλλά και αγαπάς το χωριό μας.
   Για το αργόσχολοι που γράφεις, φυσικά δεν αναφερόμαστε σε εσένα αλλά λόγο εργασίας αλλά και από το γεγονός ότι πήγαμε στο χωριό για τις εκλογές, δεν είχαμε την δυνατότητα ούτε να ενημερώνουμε άμεσα την ιστοσελίδα μας, αλλά ούτε είχαμε την δυνατότητα να έχουμε ιντερνετ στο χωριό, τουλάχιστον τις πρώτες 5 ημέρες.
   Θα θέλαμε επίσης να παρακαλέσουμε όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας, να είναι ποιο προσεκτικοί και αν είναι δυνατόν να κάνουν μεν σκληρή κριτική, αλλά χωρίς ακραίους χαρακτηρισμούς.
   Είμαστε ανοικτοί σε κάθε πρόταση και ιδέα που θα βοηθήσει τον σύλλογο και το χωριό.

 3. Δεν γνωρίζω αν είσαι μικρός ή μεγάλος σε ηλικία ( ο ανώνυμος δεν έχει ηλικία) αν και η γραφή σου είναι ώριμη κατά την γνώμη μου.
  Διαβάζοντας τα σχόλιά σου δεν κατάλαβα το θέμα των αρχικών σου παρατηρήσεων στο σύνολό τους.
  Επειδή προσωπικά ενοχλούμε και μόνο με την ιδέα τόσο της λογοκρισίας όσο και της δικτατορίας όπως καταλογίζετε από εσένα και:

  Επειδή :

  Α) θεωρώ ότι η ανάρτηση σε block εκ της φύσεως του δεν παρέχει δικαίωμα διαγραφής
  Β) η άμεση δυνατότητα σχολιασμού από τους αναγνώστες του κάθε κειμένου προσδίδει ελευθερία στον καθένα να γράφει και να δημοσιεύει ΟΤΙ ΘΕΛΕΙ
  Γ) η ανάρτηση σε block είναι η εκκίνηση ενός διαλόγου
  Δ) η φράση σου «μα δεν θα σας ταλαιπωρήσω ξανά, ούτε ανώνυμα ούτε επώνυμα…» αποτελεί σαν ένια τον αντίποδα της ουσίας ύπαρξης αυτού του συλλόγου

  Παρακαλώ

  Να ξαναδημοσιεύσεις το αρχικό σου κείμενο.

  ΡΗΓΑΤΟΣ ΧΑΡΙΤΩΝΑΣ ( ΧΑΡΗΣ )
  ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
  ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ
  Email hrigatos@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s