ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ

Με την πρέπουσα κατάνυξη  που αρμόζει στις ημέρες, γιόρτασαν οι χωριανοί το Πάσχα.

Εφέτος ελάχιστοι  χωριανοί, λόγω των πολύ δύσκολων οικονομικών συγκυριών, ήρθαν από την Αθήνα και από άλλα μέρη στο χωριό για να περάσουν τις Άγιες αυτές ημέρες με τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

Ο  θάνατος ενός νέου χωριανού, του Νικολάου Φανού του Γερασίμου, σε ηλικία μόνον 50 ετών δεν ήταν δυνατόν παρά να επηρεάσει αρνητικά όλους τους χωριανούς, οι οποίοι τιμώντας την μνήμη του, δε γλέντησαν όπως τις προηγούμενες χρονιές. Ο δε Σύλλογος ανέστειλε για τον ίδιο λόγο το Πασχαλινό γλέντι που είχε  προγραμματίσει στην αυλή του σχολείου.

Την Μεγάλη Παρασκευή έγινε η καθιερωμένη περιφορά του Επιταφίου στο χωριό. Το βράδυ της Ανάστασης ψάλαμε το Χριστός Ανέστη  και  δεκάδες πυροτεχνήματα, προσφορά του Συλλόγου, φωταγώγισαν τον ουρανό.

Τα παιδιά αλλά και μεγαλύτεροι,  «τιμώντας » το έθιμο  πέταξαν δεκάδες βεγγαλικά  τα οποία πρέπει να ριχνονται με μεγάλη προσοχή  για να μην μετατρέψουμε μια γιορτή σε θρήνο.

Ανήμερα το Πάσχα για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Γαλιατσάτος  Ηλίας και ο ταμίας Μαρούλης Γρηγόρης πέρασαν από τα περισσότερα σπίτια του χωριού ,  και ευχήθηκαν τα χρόνια πολλά .


Το έθιμο των ημερών θέλει Πεταλοχόρταρα.Έτσι ο Ηλίας ο Κώστας και ο Γρηγόρης πήγαν στο Φανάρι για να μαζέψουν. Τους είχαν προλάβει δυστυχώς άλλοι και έτσι μάζεψαν ελάχιστα. Η ημέρα όμως ήταν καλοκαιρινή και ο Κώστας ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ όπως είναι δεν συγκρατήθηκε και έκανε μπάνια στα κρύα, αλλά πεντακάθαρα νερά.